Беру молоко і готую неймовірний десерт без духовки. Спробуйте!

Беру молоко і готую молочно-карамельний десерт. Швидко і без духовки. Спробуйте!
Беру молоко і готую молочно-карамельний десерт. Швидко і без духовки. Спробуйте!

Швидкий десерт для приготування на основі молока, цукру, ванілі, борошна, масла та кукурудзяного крохмалю.

Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла
  • 120 г борошна
  • 1 л молока
  • 170 г цукру
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
  • 200 мл води

Рецепт приготування:

  1. В кастрюлі розтопити масло, всипати борошно. Перемішати вінчиком, тримаючи на вогні.
  2. Влити (поступово!) 1 літр молока, постійно помішуючи. Потрібно ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
  3. Додати 80 г цукру і ванільний екстракт та варити, поки крем не загусне.
  4. Зняти з вогню, дати трохи охолонути. Перелити суміш в скляну форму і поставити в холодильник на 30 хвилин.
  5. В окремій посудині розвести крохмаль в склянці води (200 мл).
  6. На сковороду всипати 90 г цукру. Постійно помішувати. Коли цукор розтопиться, влити 10 мл води, перемішати. Додати воду з крохмалем, перемішати до однорідності. Варити на слабкому вогні, поки карамель не загусне.
  7. Залити карамеллю молочну суміш.
  8. Поставити в холодильник на 30 хвилин для застигання. Смачного!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!