Інгредієнти:
- 500 мл молока
- 50 г цукру (або за смаком)
- 60 г кукурудзяного крохмалю
- дрібка солі і ваніліну
- 2 ст.л. варення
- кокосова стружка
Рецепт приготування:
- Змішуємо цукор і крохмаль з молоком, додаємо ванілін і сіль.
- Ставимо масу на вогонь і варимо, безперервно помішуючи на слабкому вогні. Коли маса почне пузиритися, варимо півхвилини і прибираємо з вогню. Маса повинна бути густою.
- Начинку берете будь-яку. Наприклад, заморожені або свіжі ягоди, шматочки фруктів, вареня.
- Ємність або форму для запікання, застилаємо плівкою або пергаментом. У молочну масу додаємо ягоди, все перемішуємо. Якщо ви любите однорідність, змішуйте ретельніше, якщо любите окремі смаки – тоді злегка, просто перемішайте.
- Виливаємо масу в форму, накриваємо плівкою і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім ставимо десерт в холодильник, щоб добре застиг.
- Виймаємо десерт з форми і розрізаємо на шматочки, кожен обвалюємо в кокосовій стружці.
Смачного!