
Запечений рулет з фаршем з тонкого сала виходить дуже смачним, м’яким, соковитим. Фарш беріть на свій смак і заправляйте його спеціями, зеленню.
Інгредієнти:
- сало – 1 кг
- фарш – 250 г
- сіль, перець – на (свій) смак
- приправа для шашлику – 1 ч.л.
- морква – 1 шт.
- зелень – кріп і петрушка
- часник – 4 зубчики
Процес приготування:
- Сало промиваємо, шкірку ретельно чистимо ножем. Просушуємо паперовими рушниками.
- Фарш заправляємо сіллю і спеціями.
- Моркву ріжемо тонкою соломкою.
- Зелень дрібно рубаємо.
- Сало ріжемо на 2 частини і кожну надрізаємо, як на фото.
- Солимо і перчимо сало, використовуємо спеції на (свій) смак, натираємо часником, пропущеним через прес. Посипаємо зеленню.
- Викладаємо на сало фарш і рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
- Розкладаємо шматочки моркви, притискаємо і кладемо один шматок сала на другий.
- Щільно обв’язуємо ниткою, кладемо в пакет для запікання, добре загортаємо і обмотуємо ниткою.
- Маринуємо 1 годину.
- Кладемо в каструлю з водою, після закипання варимо 2 години, періодично перевертаючи.
- Виймаємо сало з каструлі, ставимо на нього гніт і відправляємо в холодне місце на ніч.
- Розгортаємо, прибираємо нитку і ріжемо скибочками. Подаємо з улюбленим соусом.
Смачного!