
Шоколадний кекс без борошна і цукру
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Банан – 1 шт.
- Какао – 2 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1/3 ч. л.
- Екстракт ванілі (можна ванілін)
Для глазурі:
- 30 г темного шоколаду
- 30 мл молока
Рецепт приготування:
- Банан потрібно нарізати на невеликі шматочки.
- В окрему ємність висипаємо какао-порошок. Вибирайте какао жирністю не менше 20%, а краще 22-24%. Насправді, головне в какао-порошку – його аромат. Він говорить про його свіжість і про кількість корисних речовин. Ну і звичайно ж – колір. Він повинен бути дуже насиченим, коричневого або шоколадно-бронзового кольору. Якщо відтінок надто світлий, значить в какао є домішки, і краще від нього відмовитися. Додаємо ванільний цукор і розпушувач.
- Все добре перемішуємо, щоб вийшов однорідний порошок.
- За допомогою блендера подрібнюємо банан, додаємо туди яйця та суху суміш з какао. Збиваємо до отримання однорідної маси.
- У підсумку у нас повинна однорідна маса, дуже ароматна і рідка. Але без шматочків і грудочок – це важливо. Беремо порційні ємності, на дно можна викласти пергамент, щоб зручніше було діставати з форми і виливаємо наше тісто.
- Форми заповнюємо трохи більше половини і відправляємо в духовку при температурі 180 градусів на 15-20 хвилин.
- В окрему ємність виливаємо молоко і висипаємо шоколад. Відправляємо в мікрохвильовку на пів-хвилини, щоб маса стала гарячою, але не закип’ятіть її. Дістаємо і добре перемішуємо до однорідності. Виходить ніжний і однорідний ганаш.
- Зверху поливаємо шоколадною глазур’ю, рясно, щоб усі боки були під шоколадом.
- Шоколадний кекс без борошна і цукру вийшов ароматним і пікантним на смак. Спробуйте!
