Інгредієнти:
- сир – 250 г;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 200 г;
- сметана – 2 ст.л.;
- дрібка солі;
- цукор, 1 ч.л.;
- сода, гашена оцтом, 0.5 ч.л.
Для приготування начинки:
- капуста – 300 г;
- цибуля і морква – по 1 шт.;
- спеції, сіль і перець, зелень.
Процес приготування:
- Борошно просіваємо кілька разів, щоб пиріжки вийшли пишними і повітряними.
- Змішуємо борошно з сіллю і цукром, сметаною і сиром, перебитим блендером.
- Всипаємо соду і вимішуємо тісто. Якщо маса липка, можна додати трохи борошна.
- Накриваємо тісто і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
- Тушкуємо капусту для начинки.
- Формуємо пиріжки, викладаємо на деко, застелене пергаментом. Змащуємо збитим яйцем.
- Випікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин.
Пиріжки можна обсмажувати на сковороді або приготувати на пару, подаємо зі сметаною.