БЕЗ ДУХОВКИ! Неймовірно ніжний ТОРТ, зі смаком МОРОЗИВА

Один з найпростіших рецептів, за допомогою якого готується дуже простий десерт з улюбленим з дитинства смаком і ароматом пломбіру. Такий десерт виходить завжди та у всіх.

Інгредієнти:

  • борошно, 250 г;
  • масло вершкове, 130 г;
  • цукор, 70 г;
  • яйця, 2 шт.;
  • сметана жирна, 500 г;
  • цукор, 150 г;
  • крохмаль кукурудзяний або звичайний, 2 ст.л.;
  • ванілін на (свій) смак;
  • масло вершкове, 50 г.

Процес приготування:

  1. Охолоджене вершкове масло натираємо на тертці в просіяне борошно, додаю цукор і перетираємо всю масу в крихту.
  2. Розігріваємо сковороду, висипаємо крихту, висушуємо її, постійно перемішуючи.
  3. Коли крихта стане золотистою і рум’яною, знімаємо з вогню і висипаємо на тарілку.
  4. Змішуємо сметану, яйця, крохмаль, цукор, ванілін до однорідності.
  5. Варимо крем до густого стану на невеликому вогні, постійно перемішуючи.
  6. Додаємо масло і вимішуємо до однорідності.
  7. Торт формуємо в кільці. Викладаємо шар крихти і змащуємо кремом.
  8. Таким чином збираємо весь торт, чергуючи шари крихти та крему. Зверху можна посипати шоколадною крихтою.
  9. Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на ніч.
  10. Прибираємо кільце і подаємо м’який і ніжний торт до столу.