Без масла. Дуже м’який і пишний кекс до чаю за 5 хвилин + час на випічку

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – дрібка
  • Ванілін – дрібка
  • Цукор – 150 г
  • Апельсиновий сік – 125 мл
  • Кефір – 125 мл
  • Цедра апельсина
  • Сода – чверть ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л
  • Борошно – 260 г

Рецепт приготування:

Продукти повинні бути кімнатної температури.

Духовку включаємо на 180 градусів.

  1. Змішуємо цукор, ваніль і сіль, яйця, цедру апельсина. Перемішуємо вінчиком.
  2. Кефір і сік змішуємо.
  3. З’єднуємо дві маси, перемішуємо.
  4. Борошно просіваємо і частинами додаємо в тісто.
  5. Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
  6. Випікаємо кекс близько 40 хвилин.

Порада: щоб кекс вийшов дуже ніжним і повітряним, борошно просійте 2 рази. За бажанням полийте глазур’ю з пудри і соку апельсина.

Без масла. Дуже м’який і пишний кекс до чаю за 5 хвилин
Без масла. Дуже м’який і пишний кекс до чаю за 5 хвилин

За матеріалами