
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – дрібка
- Ванілін – дрібка
- Цукор – 150 г
- Апельсиновий сік – 125 мл
- Кефір – 125 мл
- Цедра апельсина
- Сода – чверть ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л
- Борошно – 260 г
Рецепт приготування:
Продукти повинні бути кімнатної температури.
Духовку включаємо на 180 градусів.
- Змішуємо цукор, ваніль і сіль, яйця, цедру апельсина. Перемішуємо вінчиком.
- Кефір і сік змішуємо.
- З’єднуємо дві маси, перемішуємо.
- Борошно просіваємо і частинами додаємо в тісто.
- Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
- Випікаємо кекс близько 40 хвилин.
Порада: щоб кекс вийшов дуже ніжним і повітряним, борошно просійте 2 рази. За бажанням полийте глазур’ю з пудри і соку апельсина.
