Без неї не обходилося жодне застілля: засипана капуста за бабусиним рецептом

Є вдома квашена капуста і не знаєте, що з неї можна приготувати смачненького? А приготувати можна смачну засипану квашену капусту з пшоном, варену на молоці. Дивне поєднання інгредієнтів, скажете? Так, але страва насправді смачна і поширена на Заході України.

Засипана капуста – без неї жодне застілля колись не обходилося. Це традиційна страва української кухні, яка прийшла до нас з прадавніх часів.

Нещодавно згадала бабусин рецепт і потішила себе та своїх домашніх смакотою з квашеної капусти і пшона. Спробуйте і ви!

Продукти:

  • 700 г квашеної капусти;
  • 1,5-2 скл. пшона;
  • 1 скл. сметани;
  • 1 скл. молока;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 1 цибулина;
  • сало;
  • часник.

Як готувати:

  1. Потріть на тертці моркву. Пересипте капусту та моркву у каструлю, залийте повністю водою, поставте на плиту, доведіть до кипіння.
  2. Злийте воду з капусти, налийте туди молоко та доведіть до кипіння. Важливо пильнувати молоко, щоб  не збігло.
  3. Після того, як капуста з молоком почала кипіти, промийте пшоно та висипте до капусти у каструлю та не вимішуйте.
  4. Залиште все на легенькому вогні.
  5. У сковорідці наріжте сало, розтопіть, поріжте дрібно цибулю та додайте до шварочок.
  6. Коли цибуля стане прозорого кольору, долийте до неї сметани, борошно та тушіть протягом 5 хвилин, помішуючи.
  7. Коли пшоно звариться, додайте до капусти цибулю зі сметаною, сіль, часник та все вимішайте.
  8. Якщо капуста надто густа, можна долити трохи води.
  9. Залиште на легенькому вогні варити капусту ще протягом 10 хвилин, часто потрібно помішувати, щоб не пригоріла.
  10. За бажанням можна все перебити блендером.

Неодмінно приготуйте цю смачну страву. Вона здивує ніжним смаком, а ваші рідні будуть просити приготувати ще!

За матеріалами.