Є вдома квашена капуста і не знаєте, що з неї можна приготувати смачненького? А приготувати можна смачну засипану квашену капусту з пшоном, варену на молоці. Дивне поєднання інгредієнтів, скажете? Так, але страва насправді смачна і поширена на Заході України.
Засипана капуста – без неї жодне застілля колись не обходилося. Це традиційна страва української кухні, яка прийшла до нас з прадавніх часів.
Нещодавно згадала бабусин рецепт і потішила себе та своїх домашніх смакотою з квашеної капусти і пшона. Спробуйте і ви!
Продукти:
- 700 г квашеної капусти;
- 1,5-2 скл. пшона;
- 1 скл. сметани;
- 1 скл. молока;
- 1 ст. л. борошна;
- 1 цибулина;
- сало;
- часник.
Як готувати:
- Потріть на тертці моркву. Пересипте капусту та моркву у каструлю, залийте повністю водою, поставте на плиту, доведіть до кипіння.
- Злийте воду з капусти, налийте туди молоко та доведіть до кипіння. Важливо пильнувати молоко, щоб не збігло.
- Після того, як капуста з молоком почала кипіти, промийте пшоно та висипте до капусти у каструлю та не вимішуйте.
- Залиште все на легенькому вогні.
- У сковорідці наріжте сало, розтопіть, поріжте дрібно цибулю та додайте до шварочок.
- Коли цибуля стане прозорого кольору, долийте до неї сметани, борошно та тушіть протягом 5 хвилин, помішуючи.
- Коли пшоно звариться, додайте до капусти цибулю зі сметаною, сіль, часник та все вимішайте.
- Якщо капуста надто густа, можна долити трохи води.
- Залиште на легенькому вогні варити капусту ще протягом 10 хвилин, часто потрібно помішувати, щоб не пригоріла.
- За бажанням можна все перебити блендером.
Неодмінно приготуйте цю смачну страву. Вона здивує ніжним смаком, а ваші рідні будуть просити приготувати ще!