Інгредієнти:
- Ягоди – 300 г
- Цукор – 150-200 г
- Лимонна кислота – 2/3 ч.л.
*** з розрахунку на банку 3 л
Процес приготування:
- Ягоди мию і просушую. Розкладаю по стерилізованих банках.
- Додаю цукор (приблизно склянку) – кількість цукру, звичайно, краще регулювати на свій смак. Я зазвичай додаю приблизно 150 г, але якщо заготовлюю кислу вишню, тоді цукру даю (трохи) більше. Обов’язково додаю лимонну кислоту – 2/3 ч.л.
- А тепер заливаю це все окропом. Тільки вода закипіла – заливаю відразу і закручую банки кришками.
- Перевертаю банки пару раз, щоб весь цукор розчинився. Потім ставлю вниз кришками і накриваю теплою ковдрою.
- Залишаю під ковдрою до повного охолодження – це зазвичай два-три дні. Потім прибираю в підвал. Або, якщо підвалу немає, можна зберігати просто в квартирі.