Без стерилізації, дуже простий рецепт компоту, яким я користуюся 15 років. Готувати можна з будь-яких ягід

Інгредієнти:

  • Ягоди – 300 г
  • Цукор – 150-200 г
  • Лимонна кислота – 2/3 ч.л.

*** з розрахунку на банку 3 л

Процес приготування:

  1. Ягоди мию і просушую. Розкладаю по стерилізованих банках.
  2. Додаю цукор (приблизно склянку) – кількість цукру, звичайно, краще регулювати на свій смак. Я зазвичай додаю приблизно 150 г, але якщо заготовлюю кислу вишню, тоді цукру даю (трохи) більше. Обов’язково додаю лимонну кислоту – 2/3 ч.л.
  3. А тепер заливаю це все окропом. Тільки вода закипіла – заливаю відразу і закручую банки кришками.
  4. Перевертаю банки пару раз, щоб весь цукор розчинився. Потім ставлю вниз кришками і накриваю теплою ковдрою.
  5. Залишаю під ковдрою до повного охолодження – це зазвичай два-три дні. Потім прибираю в підвал. Або, якщо підвалу немає, можна зберігати просто в квартирі.