Більше капусту не варю: секрет правильних голубців

Більше капусту не варю: секрет правильних голубців
Більше капусту не варю: секрет правильних голубців

Всі люблять голубці, але не всі люблять процес їх приготування.  Адже поки відвариш капусту і познімаєш всі листи, вже нічого не хочеться. Але ось цей рецепт допоможе вам приготувати улюблену страву без варіння капусти. Швидко і дуже просто!

Продукти:

  • 1 головка капусти;
  • 100 г рису;
  • 600 г фаршу;
  • 100 г води;
  • 300 г цибулі;
  • 1,5 ч. л. чорного перцю;
  • 1 ст. л. солі.

Для засмажування:

  • 600 г картоплі;
  • 150 г цибулі;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • сіль;
  • окріп.

Як готувати:

  1. Заздалегідь, приблизно за день до того, як будете готувати голубці, потрібно взяти молоду капусту невеликого розміру і відрізати повністю качан. Після цього ставимо її в морозильну камеру.
  2. Перед приготуванням витягаємо і розморожуємо. Можна розморозити в холодній воді.
  3. Після такої заморозки листя буде з легкістю відділятися від качана. Листки необхідно розділити навпіл і відрізати тверді прожилки.
  4. Тепер потрібно приготувати начинку. Ріжемо дрібненько цибулю і змішуємо з фаршем.
  5. Всипаємо промитий рис, сіль, перець і додаємо воду. Добре перемішуємо.
  6. Трохи начинки викладаємо на лист капусти і згортаємо в трикутник. Просто один край  підвертаємо, складаємо.
  7. Нагріваємо сковорідку, обмажуємо цибулю, додаємо нарізану великими шматками картоплю. Перемішуємо і обсмажуємо.
  8. Після цього додаємо томатну пасту і ще раз перемішуємо. Вливаємо трошки окропу, зменшуємо вогонь.
  9. Викладаємо засмажку на голубці, наливаємо окріп, але не до самого верху.
  10. Солимо і закриваємо кришкою. Варимо від 30 до 40 хвилин на середньому вогні.

У вас вийде і основна страва, і гарнір. Спробуйте, ваші рідні оцінять смачну і ситну страву!