
Всі люблять голубці, але не всі люблять процес їх приготування. Адже поки відвариш капусту і познімаєш всі листи, вже нічого не хочеться. Але ось цей рецепт допоможе вам приготувати улюблену страву без варіння капусти. Швидко і дуже просто!
Продукти:
- 1 головка капусти;
- 100 г рису;
- 600 г фаршу;
- 100 г води;
- 300 г цибулі;
- 1,5 ч. л. чорного перцю;
- 1 ст. л. солі.
Для засмажування:
- 600 г картоплі;
- 150 г цибулі;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- сіль;
- окріп.
Як готувати:
- Заздалегідь, приблизно за день до того, як будете готувати голубці, потрібно взяти молоду капусту невеликого розміру і відрізати повністю качан. Після цього ставимо її в морозильну камеру.
- Перед приготуванням витягаємо і розморожуємо. Можна розморозити в холодній воді.
- Після такої заморозки листя буде з легкістю відділятися від качана. Листки необхідно розділити навпіл і відрізати тверді прожилки.
- Тепер потрібно приготувати начинку. Ріжемо дрібненько цибулю і змішуємо з фаршем.
- Всипаємо промитий рис, сіль, перець і додаємо воду. Добре перемішуємо.
- Трохи начинки викладаємо на лист капусти і згортаємо в трикутник. Просто один край підвертаємо, складаємо.
- Нагріваємо сковорідку, обмажуємо цибулю, додаємо нарізану великими шматками картоплю. Перемішуємо і обсмажуємо.
- Після цього додаємо томатну пасту і ще раз перемішуємо. Вливаємо трошки окропу, зменшуємо вогонь.
- Викладаємо засмажку на голубці, наливаємо окріп, але не до самого верху.
- Солимо і закриваємо кришкою. Варимо від 30 до 40 хвилин на середньому вогні.
У вас вийде і основна страва, і гарнір. Спробуйте, ваші рідні оцінять смачну і ситну страву!