Більше не смажу — 7 геніальних рецептів, як приготувати апетитну рибу

Більше не смажу — 7 геніальних рецептів, як приготувати апетитну рибу
Більше не смажу — 7 геніальних рецептів, як приготувати апетитну рибу

Цього разу ми пропонуємо вам цілих 7 рецептів приготування смачної риби. В основному ми використовуємо минтай, але так можна готувати будь-рибне філе. Ну і, звичайно, ж хочемо звернути вашу увагу на рецепт риби з майонезно-гірчичним соусом. Так ми її готуємо вже не один рік і це 100% найсмачніший варіант!

  1. Мінтай під пікантним соусом
  • 600 г філе минтая – 600 г;
  • 2 солодких перці;
  • 1 пучок базиліка;
  • 1 пучок кінзи;
  • 1 цибулина;
  • 3 зцбчики часнику;
  • 1 гострий перець;
  • 1 ч. л. солі;
  • ½ ч. л. чорного перцю;
  • сік половини лимона
  • 50 мл оливкової олії.

У змащену форму викладіть шматочки філе риби.

У чаші блендера змішайте зелень, часник, додайте гострий перець, сіль, перець, сік лимона.

Все збийте. Отриману суміш викладіть на рибу.

Випікайте 30 хвилин при температурі 200 С.

  1. Рибні рулетики з аджикою.
  • 700 г філе минтая
  • 1 ч. л. солі;
  • 90 г аджика;
  • 1 цибулина;
  • 100 г сиру.

Філе розрізати, посолити, залишити на 10 хвилин.

Змащуємо аджикою, викладаємо цибулю, тертий сир. Скручуємо рулетики.

Викладаємо в форму. Випікаємо 25 хвилин при температурі 180 С.

  1. Минтай з цибулею під гірчично-майонезним соусом
  • 1 кг минтая замороженого;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1/2 ч. л. перцю;
  • 20 мл соку лимона;
  • 2 цибулини;
  • 50 мл олії;
  • 200 г майонезу;
  • 3 ч. л. гірчиці;
  • 150 г сиру.

Філе ріжемо на шматки, солимо, перчимо.

Додаємо лимонний сік, добре всі вимішуємо.

Цибулю ріжемо півкільцями. Викладаємо у форму. Додаємо олію. Добре перемішуємо.

Майонез змішуємо з гірчицею.

Кожен шматок опускаємо у соус. Викладаємо на цибулю.

Запікаємо у духовці 15 хвилин при температурі 200 С.

Посипаємо тертим сиром, запікаємо ще 10 хвилин.

  1. Ніжний минтай в тісті Філо
  • 450 г минтаю;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 ч. л. чебрецю;
  • 1/2 ч. л. перцю;
  • 200 г сметани
  • 1/3 пучка кропу;
  • 1 ч. л. солі;
  • з листки тіста Філо.

Розрізаємо філе на шматки. Додаємо соєвий соус, спеції, ароматні трави.

Змішуємо сметану, зелень, солимо і перчимо.

На тісто викладаємо рибу, зверху – сметанну суміш. Складаємо конвертиком, змащуємо жовтком.

Запікаємо 25 хвилин при температурі 180 С.

  1. Минтай в зеленій шубі
  • 200 г хліба;
  • 100 г петрушки;
  • цедра половини лимона;
  • сік половини лимона;
  • 50 мл оливкової олії;
  • 1/2 ч. л. сіль;
  • 400 г філе минтая;
  • 1/2 ч. л. сіль;
  • 1 ч. л. чебрець;
  • 1/4 ч. л. перець.

У чаші блендера подрібнюємо хліб, петрушку, додаємо сік лимона, додаємо оливкову олію, сіль, перець.

Форму змащуємо олією, викладаємо філе, солимо, перчимо, посипаємо ароматними травами.

Викладаємо зелену суміш. Випікаємо 25 хвилин при температурі 180 С.

6. Риба в картопляній лусці

  • 300 г картоплі;
  • 1 ч. л. приправи для риби;
  • 1/4 ч. л. солі;
  • 80 мл вершків;
  • 400 г філе Тілапії.

Для соусу:

  • 3 жовтки;
  • 1 ч. л. соку лимона;
  • 1 ст. л. винного оцту;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 1/4 ч. л. перцю;
  • 100 г вершкового масла.

Картоплю чистимо, нарізаємо тонесенькими пластинками. Обсмажуємо у великій кількості олії. Змішуємо вершки зі спеціями і приправами. У форму викладаємо рибу, заливаємо соусом. Зверху викладаємо шматочки картоплі. Запікаємо 30 хвилин, 180 С.

Змішуємо всі складники для соусу. Розігріваємо на водяній бані. Додаємо розтоплене вершкове масло. Нагріваємо до загустіння.

Поливаємо соусом рибу.

7. Слойки  з рибою і рисом

  • 100 г рису;
  • 200 мл води;
  • 300 г філе минтая;
  • 60 мл соєвого соусу;
  • 1/4 ч. л. перцю;
  • 500 г листкового тіста;
  • 1 жовток;
  • 30 г кунжуту.

Відварюємо рис. Додаємо порізане шматочками філе, соєвий соус. Розрізаємо лист тіста на шматки, викладаємо начинку. Защипуємо краї. Зверху змащуємо жовтком, посипаємо кунжутом.

Зберігайте універсальну підбірку, адже ці рецепти універсальні та виручать вас не раз! І не забудьте поділитися з друзями.