
Багато хто забуває про таке просте і завжди смачне блюдо! У ньому все ідеально: смак, соковитість, подача. Правильно, це жюльєн! Давайте готувати!
Інгредієнти:
- філе куряче, 500 г;
- цибуля, 2 шт.;
- вершкове масло, 30 г;
- гриби, 400 г
- сир тертий, 150 г
Для приготування соусу необхідно:
- борошно, 2 ст.л.;
- масло вершкове, 30 г;
- сметана, 150 г;
- вершки, 200 мл;
- сіль перець – за смаком
Рецепт приготування:
- Відварюємо в підсоленій воді куряче філе.
- Цибулю ріжемо дрібними кубиками.
- Обсмажуємо цибулю на вершковому маслі до рум’яності.
- Печериці ріжемо кубиком і обсмажуємо разом з цибулею. Щоб гриби залишалися соковитими, тушкуємо під кришкою 10 хвилин. Даємо охолонути.
- Філе ріжемо шматочками і змішуємо з грибами.
- Обсмажуємо борошно на сухій сковороді, потім змішуємо з вершковим маслом і обсмажуємо ще пару хвилин, вливаємо сметану, перемішуємо. Вливаємо вершки і знову перемішуємо.
- Викладаємо в соус гриби і м’ясо, перемішуємо все до однорідності і вимикаємо плиту.
- Розкладаємо по формах, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку на 5-10 хвилин, щоб сир перетворився в скоринку.