Бісквітний яблучний пиріг з кокосом — ніжний і ароматний десерт під рум’яною скоринкою

Бісквітний яблучний пиріг з кокосом — ніжний і ароматний десерт під рум'яною скоринкою
Бісквітний яблучний пиріг з кокосом — ніжний і ароматний десерт під рум'яною скоринкою

Серед всієї випічки з яблуками в цьому сезоні нашу увагу привернув один рецепт. Бісквітний яблучний пиріг з кокосом – це ніжний і ароматний десерт під рум’яною скоринкою. Варто спробувати!

Інгредієнти:

  • яйце – 5 шт.
  • пшеничне борошно – 6 ст.л.
  • сода – 1 дрібка
  • лимонний сік – 1 ч.л.
  • вершковий пудинг – 6 ст.л.
  • кокосова стружка – 150 г
  • цукор – 14 ст.л.
  • крохмаль – 2 ст.л.
  • яблука – 1200 г
  • вода – 4 скл.
  • вершкове масло – 100 г

Приготування:

  1. Насамперед розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для випічки вистелити пергаментним папером. Щоб приготувати бісквітне тісто, візьміть 4 яйця.
  2. Відокремте жовтки від білків. В останні додайте дрібку соди, збивайте міксером до стану жорсткої піни. Потім поступово додайте 4 ст. л. цукру. Збивайте, поки він не розчиниться.
  3. Тоді (по черзі) додавайте в піну жовтки, що залишилися (4 шт.), Кожен раз акуратно перемішуючи масу лопаткою. Тепер просійте в окрему миску борошно і крохмаль.
  4. По ложці додавайте суміш в піну, в процесі акуратно перемішуючи, поки не закінчиться борошно. У вас повинно вийти повітряне і однорідне тісто.
  5. Перелийте його в форму і розрівняйте. Готуйте в розігрітій духовці півгодини. Потім відкладіть корж в сторону до повного охолодження. Духовку не вимикайте.
  6. Тим часом приготуйте яблучну начинку. Кислі яблука очистіть, видаліть серцевини. Наріжте шматочками, пересипте в каструлю. Залийте їх 3,5 склянки води.
  7. До них додайте 6 ст. л. цукру і лимонний сік. Доведіть суміш до кипіння під кришкою. Готуйте хвилин 5 на маленькому вогні. Тепер дістаньте яблука з сиропу.
  8. У пудинг додайте 0,5 скл. води. Цю суміш добре перемішайте, щоб не було грудочок. Перелийте її в яблучний сироп. Готуйте на маленькому вогні, постійно помішуючи.
  9. В результаті у вас повинен вийти густий пудинг. Яблука викладіть на остиглий бісквітний корж. Зверху рівномірно розподіліть пудинг.
  10. Приготуйте суміш для кокосової скоринки. Для цього на маленькому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте до нього 4 ст. л. цукру і всю кокосову стружку. Перемішайте ложкою.
  11. Коли цукор розчиниться, зніміть масу з вогню і дайте їй охолонути. Потім вбийте в неї яйце, перемішайте. Отриману суміш рівномірно розподіліть по поверхні десерту.
  12. Готуйте пиріг 10 хвилин. Коли побачите золотисто-коричневу скоринку, діставайте його з духовки. Залиште десерт при кімнатній температурі до повного охолодження.
Бісквітний яблучний пиріг з кокосом — ніжний і ароматний десерт під рум'яною скоринкою
Бісквітний яблучний пиріг з кокосом — ніжний і ароматний десерт під рум’яною скоринкою