
Найпростіший і елементарний рецепт тіста для швидких чебуреків. Я дуже люблю цей рецепт, чебуреки виходять золотистими, рум’яними, з пухирцями, дуже смачні і соковиті.
Інгредієнти:
- борошно, близько 500 г;
- окріп, 200 мл;
- сіль, 1 ч.л;
- олія, 3 ст.л.
Для приготування начинки:
- фарш, 400 г;
- цибуля;
- сіль і перець.
Процес приготування:
- Просіяне борошно змішуємо з сіллю і вливаємо окріп та олію.
- Вимішуємо тісто спочатку лопаткою, а потім руками. Маса вийде м’якою і еластичною.
- Накриваємо тісто і залишаємо на 10 хвилин.
- Стіл присипаємо борошном і вимішуємо тісто, скачуємо в “ковбаску” і ріжемо порційними шматочками, кожен скачуємо в кулю. Накриваємо плівкою і залишаємо на годину.
- Фарш змішуємо з подрібненою цибулею, сіллю і перцем.
- Розкачуємо кожен колобок в коржик, на один край викладаємо начинку і защипуємо краї.
- Обсмажуємо в розігрітій олії з двох сторін, викладаємо на паперові рушники.
Борошно, вода та олія: ніхто не вірить, що я готую їх так просто