Буду готувати, поки капуста не закінчиться. “Лінива” запіканка з капусти, виходить дуже смачно!

Коли немає часу довго стояти біля плити, виручає така проста запіканка з капусти. Запіканка виходить дуже ніжна і соковита, вона смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Зверху запіканку з капусти з фаршем можна посипати натертим сиром.

Інгредієнти:

  • капуста – 800-1000 г
  • фарш – 500 г
  • сметана – 200 г
  • яйце – 3 шт.
  • молоко – 100 мл
  • цибуля – 1-2 шт.
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Капусту тонко нашаткувати, злегка посолити.
  2. Якщо капуста тверда, можна попередньо протушкувати кілька хвилин на сковороді з томатною пастою та улюбленими приправами.
  3. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити на олії до золотистого кольору.
  4. З’єднати цибулю з фаршем, посолити і поперчити.
  5. Сметану і яйця збити виделкою.
  6. Форму для запікання змастити олією, викласти половину капусти.
  7. Капусту залити масою зі сметани та яєць (половину).
  8. На капусту викласти весь фарш.
  9. Поверх фаршу – залишок капусти. Зверху полити сметаною з яйцями. Запікати в духовці 40 хвилин при 180 градусах.
  10. Через 40 хвилин дістати запіканку з духовки і полити зверху молоком і поставити в духовку ще на 15 хвилин.
  11. Зверху запіканку можна посипати тертим сиром. Смачного!