Коли немає часу довго стояти біля плити, виручає така проста запіканка з капусти. Запіканка виходить дуже ніжна і соковита, вона смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Зверху запіканку з капусти з фаршем можна посипати натертим сиром.
Інгредієнти:
- капуста – 800-1000 г
- фарш – 500 г
- сметана – 200 г
- яйце – 3 шт.
- молоко – 100 мл
- цибуля – 1-2 шт.
- сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
- Капусту тонко нашаткувати, злегка посолити.
- Якщо капуста тверда, можна попередньо протушкувати кілька хвилин на сковороді з томатною пастою та улюбленими приправами.
- Цибулю дрібно нарізати, обсмажити на олії до золотистого кольору.
- З’єднати цибулю з фаршем, посолити і поперчити.
- Сметану і яйця збити виделкою.
- Форму для запікання змастити олією, викласти половину капусти.
- Капусту залити масою зі сметани та яєць (половину).
- На капусту викласти весь фарш.
- Поверх фаршу – залишок капусти. Зверху полити сметаною з яйцями. Запікати в духовці 40 хвилин при 180 градусах.
- Через 40 хвилин дістати запіканку з духовки і полити зверху молоком і поставити в духовку ще на 15 хвилин.
- Зверху запіканку можна посипати тертим сиром. Смачного!