Булгур з м’ясом — дуже смачна та ситна страва для всієї сім’ї. Чудова альтернатива звичайному плову!

Булгур з м'ясом — дуже смачна та ситна страва для всієї сім'ї. Чудова альтернатива звичайному плову!
Булгур з м'ясом — дуже смачна та ситна страва для всієї сім'ї. Чудова альтернатива звичайному плову!

Знову міркуєте, що приготувати? Щоб було і ситно, і смачно? А головне – щоб довго  не стояти біля плити.

Булгур з м’ясом – те, що потрібно. Страва чудово підходить для щоденного приготування. Готується дуже просто, а смак просто приголомшливий. Булгур багатий на калій і залізо, а отже, корисний для серця і судин. Повільні вуглеводи, які містяться в його складі, сприятливо позначаються на фігурі, добре насичують і не викликають стрибків глюкози в крові, тобто діабетики можуть його абсолютно спокійно вживати.

Продукти:

  • 400 г булгуру;
  • 300 г яловичого фаршу;
  • 1 – 2 цибулини;
  • 1 велика морквина;
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • сіль, перець, приправа “Каррі” – за смаком;
  • 1 л бульйону.

Як готувати:

  1. Нарізаємо дрібно цибулю, моркву тремо на грубій тертці.
  2. Обсмажуємо на олії цибулю, додаємо моркву, солимо і додаємо трошки цукру.
  3. Додаємо фарш, заливаємо бульйоном.
  4. Додаємо сіль, перець, приправу каррі.
  5. Тушкуємо 10 хвилин на середньому вогні.
  6. Додаємо 1 ст. л.  томатної пасти.
  7. У сковороду всипаємо булгур, заливаємо бульйоном так, щоб повністю покрити крупу.
  8. Закриваємо кришкою, готуємо 15-20 хвилин, доки вся рідина не випарується.

Спробуйте, ваші рідні неодмінно оцінять цю смачну та ароматну страву!