
Знову міркуєте, що приготувати? Щоб було і ситно, і смачно? А головне – щоб довго не стояти біля плити.
Булгур з м’ясом – те, що потрібно. Страва чудово підходить для щоденного приготування. Готується дуже просто, а смак просто приголомшливий. Булгур багатий на калій і залізо, а отже, корисний для серця і судин. Повільні вуглеводи, які містяться в його складі, сприятливо позначаються на фігурі, добре насичують і не викликають стрибків глюкози в крові, тобто діабетики можуть його абсолютно спокійно вживати.
Продукти:
- 400 г булгуру;
- 300 г яловичого фаршу;
- 1 – 2 цибулини;
- 1 велика морквина;
- 1 ст. л. томатної пасти
- сіль, перець, приправа “Каррі” – за смаком;
- 1 л бульйону.
Як готувати:
- Нарізаємо дрібно цибулю, моркву тремо на грубій тертці.
- Обсмажуємо на олії цибулю, додаємо моркву, солимо і додаємо трошки цукру.
- Додаємо фарш, заливаємо бульйоном.
- Додаємо сіль, перець, приправу каррі.
- Тушкуємо 10 хвилин на середньому вогні.
- Додаємо 1 ст. л. томатної пасти.
- У сковороду всипаємо булгур, заливаємо бульйоном так, щоб повністю покрити крупу.
- Закриваємо кришкою, готуємо 15-20 хвилин, доки вся рідина не випарується.
Спробуйте, ваші рідні неодмінно оцінять цю смачну та ароматну страву!