
Інгредієнти:
- Keфіp – 250 мл
- Boдa – 100 мл
- Борошно – 500 г
- Сіль – 0,5 ч .л.
- Олія – 50 мл
- Цукор – 9 ст.л.
- Сухі дріжджі – 10 г
- Яйця – 2 шт.
- Яблука – 2 шт.
- Kopиця – 0,5 ч. л.
- Лімoнний сік – 0,5 cт. л.
Рецепт приготування:
- Змішайте в глибокій мисці кефір, воду, сіль, 5 ст.л.цукру, 1 яйце, олію і дріжджі.
- Все добре перемішайте і всипте порціями просіяне борошно. Замісіть тісто.
- Тісто накрийте рушником і поставте в тепле місце на 30 хвилин.
- Для начинки: натріть на тертці очищені яблука, додайте 2 ст.л. цукру, корицю і лимонний сік.
- Якщо тісто піднялося вдвічі, вимісіть його та приступайте до формування. булочок.
- Розкачайте тісто в пласт та викладіть яблучну начинку.
- Загорніть рулетом, та наріжте шматочками, шириною 1-2 см.
- Злегка придавіть іх рукою та викладіть на деко, застелене пергаментом. Залиште ще в теплі на 10 хвилин, щоб підійшли.
- Змастіть булочки збитим яйцем та випікайте в розігрітій духовці 30 хвилин. Смачного!