
Для приготування потрібно:
- Борошно – 450 г,
- Молоко – 120 мл,
- Масло вершкове (або маргарин) – 100 – 110 г,
- Цукор – 60 г,
- Сухі дріжджі – 9 г,
- Ванілін – 1 г,
- Сіль – щіпка,
- Яйця – 3 шт.
Начинка:
- Цукор – 80-100 г,
- Масло вершкове – 40 г,
- Вишня (або інші ягоди) – 400 г.
Сметанна заливка:
- Сметана – 170 г,
- Цукор – 60 г.
Приготування:
- Яйця (2 цілих і 1 білок) кімнатної температури розбиваємо в миску, додаємо цукор і дрібку солі. Збиваємо вінчиком до появи піни.
- Вливаємо розтоплене вершкове масло (або маргарин для випічки) і тепле молоко. Добре перемішуємо вінчиком.
- Всипаємо дріжджі. Перемішуємо.
- Просіюємо борошно і обережно вимішуємо тісто лопаткою.
- Накриваємо тісто плівкою і ставимо в тепле місце на годину-півтори.
- Готове тісто вимішуємо на робочій поверхні протягом 5 хвилин. Розкочуємо тісто в пласт. Змащуємо м’яким вершковим маслом і присипаємо цукром.
- Вишню (розморожену) викладаємо на тісто і звертаємо в рулет, який розрізаємо на рівні 8 – 9 частин.
- Викладаємо булочки в форму (краще тісну, щоб збільшувалися вгору, а не розпливалися) і даємо постояти хвилин 30. Потім змащуємо жовтком і випікаємо 30 хв. при 180 градусах.
- Для заливки беремо сметану з цукром. Намазуємо булочки і ставимо назад в гарячу (але вимкнену) духовку хвилин на 15. За цей час заливка стане ніжним вершковим кремом.
Домашній “Сіннабон” готовий. Смачного!