Булочки з начинкою. Тісто, як пух! Збережіть, щоб не загубити!

Булочки з начинкою. Тісто, як пух! Збережіть, щоб не загубити!
Булочки з начинкою. Тісто, як пух! Збережіть, щоб не загубити!

Ці домашні булочки вам точно сподобаються. Тісто легке та повітряне, а начинка не витікає.

До речі, начинку можете обирати за смаком. Така домашня випічка припаде вам до смаку.

Інгредієнти

Для тіста:

  • борошно 400 – 420 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • молоко тепле – 200 г;
  • цукор – 3 ст.л;
  • масло вершкове – 50 г;
  • дріжджі – 7 г;
  • сіль – 1 ч.л;
  • олія – 3 ст.л.

Для присипки:

  • цукор – 30 г;
  • борошно – 30 г;
  • масло вершкове – 15 г.

Приготування:

  1. Змішайте тепле молоко з цукром (1 ст. л.) та дріжджами. Додаємо 3 ст. л. просіяного борошна. Відставляємо на 30 хвилин.
  2. За цей час змішуємо яйце, сіль, потім цукор і розтоплене вершкове масло. Додаємо суміш в опару та ретельно перемішуємо. Порційно вводимо борошно, замішуючи тісто. Вливаємо олію.
  3. Робочу поверхню присипаємо борошном та вимішуємо тісто руками. Воно не має липнути до рук. Змащуємо посуд маслом та кладемо в нього тісто. Залишаємо на 30 хвилин в теплому місці.
  4. Присипка: змішуємо борошно з цукром та додаємо масло. Руками перетираємо в крихту.
  5. Тісто ділимо на рівні частини, наприклад, на 12 частин. Кожну скачуємо в кульку, потім все накриваємо плівкою і залишаємо на 10 хвилин.
  6. Начинку обирайте за власним бажанням: згущене молоко, варення, джем. Кладемо в коржики та формуємо булочку.
  7. Змащуємо булочку яйцем та посипаємо присипкою.
  8. Випікаємо 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Смачного!

Булочки з начинкою. Тісто, як пух! Збережіть, щоб не загубити!
Булочки з начинкою. Тісто, як пух! Збережіть, щоб не загубити!

Джерело