Чай з кропиви виведе зайву рідину з організму, покращить роботу печінки, допоможе схуднути

Кропива — джерело вітамінів і мікроелементів, органічних кислот і хлорофілу. Її використовують для лікування захворювань та усунення косметичних проблем, а також просто вживають як корисний харчовий продукт.

У дієтології чай із кропиви використовується з декількох причин. Такий напій ефективний при надмірній набряклості, оскільки він легко виводить зайву воду. Не менш корисний він і для звільнення від шлаків, наприклад, у комплексі з лимоном чи листям зеленого чаю.

Чай із кропиви для схуднення дозволяє знизити апетит: головне — випити його за деякий час до приймання їжі. Також засіб дає можливість легше переносити відмову від занадто калорійних продуктів: корисні речовини, які містяться в ньому, допомагають організмові уникнути почуття голоду завдяки впливу на обмін білків та вуглеводів. З кропиви найкраще робити неміцний чай, оскільки його, на відміну від насиченого відвару, можна вживати протягом тривалого часу.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кропива свіжа або сушена – 1 ч.л.
  • Свіжий сік лимона – 0,5 ч.л.
  • Вода – 0,25 л

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Перед тим, як заварювати чай із кропиви, необхідно подрібнити листя.
  2.  Закип’ятити воду.
  3.  Всипати кропиву.
  4.  Проварити не довше хвилини.
  5.  Процідити й дати трохи охолонути.
  6.  Влити лимонний сік.

Максимальна добова доза: три чашки чаю.

ЕФЕКТ

  •  Очищення від шлаків і токсинів.
  •  Покращення роботи печінки.
  •  Позбавлення від набряклості.
  •  Усунення надмірного апетиту, в тому числі викликаного стресом.
  •  Насичення вітамінами та мікроелементами.