
Салат з огірків на зиму
Кількість інгредієнтів розрахована на чотири півлітрових банки.
Інгредієнти:
- огірки – 1,5 кг
- цибуля – 400 г
- часник – 200 г
- петрушка – 1 пуч.
- кріп – 1 пуч.
- оцет – 3 ст.л.
- цукор – 1,5 ст.л.
- сіль – 1 ст.л.
- чорний перець (горошком) – 0,5 ч.л.
Рецепт приготування:
- Спочатку гарненько вимийте огірки і обріжте хвостики. Наріжте огірки кружечками шириною по 3 мм. Щоб салат вийшов хрустким , краще замочити огірки перед приготуванням на ніч у холодній воді, а потім добре промити перед консервацією.
Часникові огірки на зиму — салат для тих, хто любить хрусткі та ароматні огірочки - Почистіть і наріжте цибулю півкільцями, часник подрібніть. Потім гарненько промийте кріп і петрушку. Дрібно наріжте зелень.
- Перемішайте в глибокій ємності огірки, зелень, цибулю і часник. Додайте 1,5 ст. л. цукру і 1 ст. л. солі. Гарненько все перемішайте і залиште овочі на 30-40 хвилин при кімнатній температурі, щоб вони пустили сік. За цей час перемішайте овочі 2-3 рази. Так огірки виділять більше соку.
Часникові огірки на зиму — салат для тих, хто любить хрусткі та ароматні огірочки - Тепер додайте чорний перець горошком або суміш перців, потім влийте оцет і ретельно перемішайте овочі.
Часникові огірки на зиму — салат для тих, хто любить хрусткі та ароматні огірочки - У стерилізовані банки розкладіть салат доверху і залийте його огірковим соком.
Накрийте банки з салатом стерилізованими кришками і проваріть в каструлі 15 хвилин з моменту кипіння. Дістаньте банки з каструлі і закрийте кришками.
Переверніть банки, тримайте їх під укриттям до повного охолодження. Потім зберігайте в прохолодному місці.
