Чому досвідчені господині замішують саме французьке тісто

Чому досвідчені господині замішують саме французьке тісто
Чому досвідчені господині замішують саме французьке тісто

Французьке тісто – рецепт

Ти здивуєшся, наскільки легко буде працювати потім з цим здобним тістом. Воно виходить м’яким і повітряним. А за один раз можна замісити його багато і потім ще тиждень зберігати в холодильнику .

Сьогодні булочки, завтра пиріг, а післязавтра ватрушки. А чому б і ні? З цієї кількості продуктів виходить 1,3 кг тіста.

Інгредієнти:

  • 650 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 250 г молока
  • 1 ч. л. без гірки солі
  • 11 г сухих дріжджів

Приготування

  1. У чашу для замішування тіста влити тепле молоко, розтоплене масло і 2 яйця. Туди ж додати сіль і цукор, потім перемішати все разом.
  2. Після цього тобі потрібно змішати сухі дріжджі з просіяним борошном і висипати це в чашу. Тепер настає процес замішування тіста.
    Французьке тісто - рецепт
    Французьке тісто – рецепт

     

  3. Дуже добре, якщо у тебе є тістоміс, тоді ти просто включаєш його і отримуєш все готове. Якщо ж такого немає, то нічого страшного, тісто відмінно вимішуєте руками. Проте врахуйте, що в його складі дуже багато жирів, тому місити потрібно буде довго, хвилин 15 точно.
  4. Тісто повинно вийти абсолютно гладким .
  5. Готове тісто зберігається в холодильнику до 7 днів. Кожен день можна потроху його відщипувати і щось готувати. Головне, щоб воно лежало в пакеті або в мисці, накритою харчовою плівкою . А при бажанні тісто можна навіть заморозити!
Чому досвідчені господині замішують саме французьке тісто
Чому досвідчені господині замішують саме французьке тісто