
Французьке тісто – рецепт
Ти здивуєшся, наскільки легко буде працювати потім з цим здобним тістом. Воно виходить м’яким і повітряним. А за один раз можна замісити його багато і потім ще тиждень зберігати в холодильнику .
Сьогодні булочки, завтра пиріг, а післязавтра ватрушки. А чому б і ні? З цієї кількості продуктів виходить 1,3 кг тіста.
Інгредієнти:
- 650 г борошна
- 200 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 2 яйця
- 250 г молока
- 1 ч. л. без гірки солі
- 11 г сухих дріжджів
Приготування
- У чашу для замішування тіста влити тепле молоко, розтоплене масло і 2 яйця. Туди ж додати сіль і цукор, потім перемішати все разом.
- Після цього тобі потрібно змішати сухі дріжджі з просіяним борошном і висипати це в чашу. Тепер настає процес замішування тіста.
Французьке тісто – рецепт - Дуже добре, якщо у тебе є тістоміс, тоді ти просто включаєш його і отримуєш все готове. Якщо ж такого немає, то нічого страшного, тісто відмінно вимішуєте руками. Проте врахуйте, що в його складі дуже багато жирів, тому місити потрібно буде довго, хвилин 15 точно.
- Тісто повинно вийти абсолютно гладким .
- Готове тісто зберігається в холодильнику до 7 днів. Кожен день можна потроху його відщипувати і щось готувати. Головне, щоб воно лежало в пакеті або в мисці, накритою харчовою плівкою . А при бажанні тісто можна навіть заморозити!
