
Картопляний хліб – ароматна і ситна страва, яка готується з найпростіших продуктів. Вдала ідея для сніданку. І не тільки. Смакує і в гарячому, і в холодному вигляді. Спробуйте, буде смачно!
Продукти:
- 1 уп. сухих дріжджів;
- 2 яйця;
- 1 скл. олії;
- 2 скл. молока;
- 1,5 ч. л. солі;
- 3 картоплини;
- 100 г твердого сиру;
- пучок петрушки;
- 5 -6 скл. борошна;
- 20 г вершкового масла;
- 100 г сиру чеддер;
- олія;
- кунжут.
Як готувати:
- У миску всипаємо сухі дріжджі, додаємо яйце, олію.
- Все добре перемішуємо.
- Вливаємо дві склянки молока, додаємо сіль, ще раз перемішуємо.
- Три картоплини тремо на грубій тертці.
- Додаємо терту картоплю у масу.
- Сир тремо на грубій тертці, додаємо у масу.
- Додаємо порізану зелень петрушки, просіяне борошно, замішуємо тісто.
- Додаємо олію і залишаємо на кілька годин, накриваємо харчовою плівкою.
- Форму змащуємо маслом, викладаємо тісто.
- Формуємо невеликі булочки. Відділити тісто найкраще змоченими руками.
- Викладаємо у проміжках шматочки твердого сиру.
- Зверху змащуємо жовтком і олією, посипаємо кунжутом.
- Випікаємо у розігрітій до 180 градусів 30-35 хвилин.
Випічка дуже м`яка і ароматна. Смакує і до перших страв, і просто до чаю.