Чому я не знала цього рецепту раніше? Дуже простий та дешевий рецепт!

Чому я не знала цього рецепта раніше? Дуже простий та дешевий рецепт!
Чому я не знала цього рецепта раніше? Дуже простий та дешевий рецепт!

Картопляний хліб – ароматна і ситна страва, яка готується з найпростіших продуктів. Вдала ідея для сніданку. І не тільки. Смакує і в гарячому, і в холодному вигляді. Спробуйте, буде смачно!

Продукти:

  • 1 уп. сухих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 1 скл. олії;
  • 2 скл. молока;
  • 1,5 ч. л. солі;
  • 3 картоплини;
  • 100 г твердого сиру;
  • пучок петрушки;
  • 5 -6 скл. борошна;
  • 20 г вершкового масла;
  • 100 г сиру чеддер;
  • олія;
  • кунжут.

Як готувати:

  1. У миску всипаємо сухі дріжджі, додаємо яйце, олію.
  2. Все добре перемішуємо.
  3. Вливаємо дві склянки молока, додаємо сіль, ще раз перемішуємо.
  4. Три картоплини тремо на грубій тертці.
  5. Додаємо терту картоплю у масу.
  6. Сир тремо на грубій тертці, додаємо у масу.
  7. Додаємо порізану зелень петрушки, просіяне борошно, замішуємо тісто.
  8. Додаємо олію і залишаємо на кілька годин, накриваємо харчовою плівкою.
  9. Форму змащуємо маслом, викладаємо тісто.
  10. Формуємо невеликі булочки. Відділити тісто найкраще змоченими руками.
  11. Викладаємо у проміжках шматочки твердого сиру.
  12. Зверху змащуємо жовтком і олією, посипаємо кунжутом.
  13. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів 30-35 хвилин.

Випічка дуже м`яка і ароматна. Смакує і до перших страв, і просто до чаю.