РЕЦЕПТ Сирний пиріг «СЛЬОЗИ АНГЕЛА»:
ТІСТО:
- 80 г вершкового масла
- 2 ст. л. цукру
- 1 жовток
- 1 склянка борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 ст. л. сметани
Сирна ВИПІЧКА:
- 500 г сиру
- 3 жовтки
- 150 г цукру
- 100 мл сметани (3-4 ст. л.)
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 ст. л. манки
БІЛКОВЕ СУФЛЕ:
- 4 білки
- 4 ст. л. цукру або цукрової пудри
Як готувати сирний пиріг «СЛЬОЗИ АНГЕЛА»:
- Готуємо тісто. До холодного твердого масла додаємо цукор, просіяне борошно з розпушувачем, перетираємо все це руками в крихту. Потім додаємо 1 жовток (білок піде в начинку) і ложку сметани (вершків, кефіру), формуємо тісто в грудку. Кладемо його в пакет і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
- Сир перетираємо через сито, можна перебити блендером, але не довго, щоб начинка не була сильно рідкою. М’який магазинний сир можна просто пом’яти виделкою. Додаємо цукор, 3 жовтки, сметану і ванільний цукор, перемішуємо, всипаємо ложку манки, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин, щоб манка розчинилася і розбухла. Включаємо духовку прогріватися.
- Тісто розгортаємо між двома листами пергаменту або пакета, звіряємо з розміром вашої форми, переносимо тісто в форму, знімаємо пергамент, вирівнюємо бортики, я робила не високі, з урахуванням тільки сирної начинки, але можна і вище.
- Виливаємо відразу ж сирну начинку поверх тіста і поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку, печемо при температурі 180 протягом 25-35 хвилин. За 5 хвилин до кінця цього часу починаємо готувати білкове суфле.
- Холодні білки збиваємо спочатку на невеликій швидкості, потім збільшуємо швидкість, додаємо цукор або цукрову пудру, продовжуємо збивати до стійких піків.
- Як тільки збили білки, дістати пиріг з духовки, викласти зверху збиті білки і знову в духовку на 5-10 хвилин до легкого зарум’янювання білка.
- Дістаємо готовий пиріг з духовки.
- Провітрюємо трохи духовку, знову поміщаємо в неї пиріг, залишивши невелику щілину, через 1,5-2 години на поверхні пирога почнуть з’являтися бурштинові краплі. Якщо цього не відбувається, накрийте пиріг великою мискою, і помістіть ще в холодильник.
- Краплі на пирозі – ні що інше, як конденсат при охолодженні скоринки начинки, тому потрібно створити умови для появи конденсату. Але і без крапель, звичайно, пиріг можна смачно їсти. Краплі – лише як прикраса.
Найсмачніше «Сльози ангела» у свіжому вигляді, не рекомендую залишати на ніч, як деякі радять.
Сирний пиріг «Сльози ангела» готовий!