Чудо-пиріг! Нічого складного в приготуванні! Сирний пиріг “СЛЬОЗИ АНГЕЛА”

РЕЦЕПТ Сирний пиріг «СЛЬОЗИ АНГЕЛА»:

ТІСТО:

  • 80 г вершкового масла
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 жовток
  • 1 склянка борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 ст. л. сметани

Сирна ВИПІЧКА:

  • 500 г сиру
  • 3 жовтки
  • 150 г цукру
  • 100 мл сметани (3-4 ст. л.)
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 ст. л. манки

БІЛКОВЕ СУФЛЕ:

  • 4 білки
  • 4 ст. л. цукру або цукрової пудри

Як готувати сирний пиріг «СЛЬОЗИ АНГЕЛА»:

  1. Готуємо тісто. До холодного твердого масла додаємо цукор, просіяне борошно з розпушувачем, перетираємо все це руками в крихту. Потім додаємо 1 жовток (білок піде в начинку) і ложку сметани (вершків, кефіру), формуємо тісто в грудку. Кладемо його в пакет і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
  2. Сир перетираємо через сито, можна перебити блендером, але не довго, щоб начинка не була сильно рідкою. М’який магазинний сир можна просто пом’яти виделкою. Додаємо цукор, 3 жовтки, сметану і ванільний цукор, перемішуємо, всипаємо ложку манки, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин, щоб манка розчинилася і розбухла. Включаємо духовку прогріватися.
  3. Тісто розгортаємо між двома листами пергаменту або пакета, звіряємо з розміром вашої форми, переносимо тісто в форму, знімаємо пергамент, вирівнюємо бортики, я робила не високі, з урахуванням тільки сирної начинки, але можна і вище.
  4. Виливаємо відразу ж сирну начинку поверх тіста і поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку, печемо при температурі 180 протягом 25-35 хвилин. За 5 хвилин до кінця цього часу починаємо готувати білкове суфле.
  5. Холодні білки збиваємо спочатку на невеликій швидкості, потім збільшуємо швидкість, додаємо цукор або цукрову пудру, продовжуємо збивати до стійких піків.
  6. Як тільки збили білки, дістати пиріг з духовки, викласти зверху збиті білки і знову в духовку на 5-10 хвилин до легкого зарум’янювання білка.
  7. Дістаємо готовий пиріг з духовки.
  8. Провітрюємо трохи духовку, знову поміщаємо в неї пиріг, залишивши невелику щілину, через 1,5-2 години на поверхні пирога почнуть з’являтися бурштинові краплі. Якщо цього не відбувається, накрийте пиріг великою мискою, і помістіть ще в холодильник.
  9. Краплі на пирозі – ні що інше, як конденсат при охолодженні скоринки начинки, тому потрібно створити умови для появи конденсату. Але і без крапель, звичайно, пиріг можна смачно їсти. Краплі – лише як прикраса.

Найсмачніше «Сльози ангела» у свіжому вигляді, не рекомендую залишати на ніч, як деякі радять.

Сирний пиріг «Сльози ангела» готовий!