
Це саме той випадок, коли з доступних продуктів виходить справжній делікатес для святкового столу.
Інгредієнти:
- оселедець – 1 шт.
- яблуко солодке – 1 шт.
- булочка або батон (1 шматок) дводенної свіжості – 1 шт.
- молоко – 3 ст.л.
- вершкове масло (82,5 % ) – 1/3 пачки
- цибуля біла – 1 шт.
- лимон – 1/2 шт.
- червона цибуля – для прикраси
- болгарський перець – для прикраси
- петрушка – для прикраси
- чорний перець – за смаком
- бородинський хліб – для подачі
Рецепт приготування:
- Білу цибулю нарізаю на дрібні шматочки.
- Заливаю булочку молоком на пару хвилин.
- Солодке яблуко середнього розміру розрізаю на дольки і прибираю все зайве.
- Хліб для подачі треба трохи підсушити в духовці, можна це зробити і на сковороді, але в духовці швидше і смачніше. На деко викладаю тости і відправляю на п’ять хвилин в розігріту до 200 градусів духовку.
- Тепер – оселедець. Я його заздалегідь почистила і трохи полила олією, так вона виходить смачніше.
- Тепер беру блендер, викладаю в нього оселедець, яблука, масло, білу цибулюі батон, щоб все це перетворити в ніжну смачну масу.
- Так, це буде форшмак. Найсмачніший і самий перевірений вже не одним поколінням рецепт . Найголовніше, щоб всі інгредієнти дуже добре подрібнилися до стану пюре і маса стала повністю однорідною.
- За бажанням ще можна додати лимонний сік. Тепер залишилося красиво подати. На тарілку викладаю листя салату, так, щоб закрити все дно. Беру приготовані в духовці тости і викладаю на них закуску.
- Рівномірно розподіляю. Прикрашаю червоною цибулею, шматочком червоного болгарського перцю і листком петрушки. От і все. Смачного!
