Чудове доповнення до картоплі, гречки, пасти: готуємо запашний грибний соус з неймовірним смаком

Чудове доповнення до картоплі, гречки, макаронів: готуємо запашний грибний соус з неймовірним смаком
Чудове доповнення до картоплі, гречки, макаронів: готуємо запашний грибний соус з неймовірним смаком

Як приготувати соус з білих грибів

Звичайно, ви можете використовувати самі звичайні печериці, як часто це роблять в Центральній Європі. Однак якщо під рукою немає білих, краще все-таки використовувати лисички або опеньки.

Інгредієнти:

  • білі гриби – 200 г
  • вершки 30 % – 300 мл
  • вершкове масло – 20 г
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зуб.
  • борошно – 1 ст.л.
  • олія
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Гриби промийте і дрібно наріжте.
  2. Цибулю і часник також подрібніть і обсмажте з цибулею на сковороді до прозорості. Потім додайте гриби і готуйте до випаровування рідини.
  3. На іншій сковороді обсмажте борошно у вершковому маслі до рум’янцю. Потім додайте жирні вершки і розмішайте так, щоб не було грудочок.
  4. Додайте в вершковий соус гриби і тушкуйте, помішуючи, ще 5 хвилин. Якщо соус здасться занадто густим, додайте трохи молока.

Сушені гриби теж згодяться для соусу. Вони найкраще підходять для будь-якого роду рідких страв: супів, соусів і тд. Тільки враховуйте, що перед використанням їх обов’язково потрібно мити і замочувати на пару годин.