Чудові угорські лангоші. Хвилинна смакота на сніданок, готується за лічені хвилини

Чудові угорські лангоші. Хвилинна смакота на сніданок, готується за лічені хвилини
Чудові угорські лангоші. Хвилинна смакота на сніданок, готується за лічені хвилини

Лангош — дріжджовий коржик, який готують в киплячій олії.

Інгредієнти:

  • 3-4 шт. середньої картоплі
  • 1/2 пакетика сухих дріжджів
  • 1/2 чашки теплого молока (розвести дріжджі)
  • 1/2 ч. л. цукру
  • 1 1/2 -1 2/3 чашки борошна
  • 1/2 ч. л. солі
  • олія для смаження

Зварити картоплю в підсоленій солоній воді. Відразу злити та розім’яти, має бути десь 1,5 чашки. Охолодити.

Змішати тепле молоко, дріжджі та цукор. Дати постояти 5-10 хвилин.

Змішати картопляне пюре з борошном і сіллю. Борошно додавати поступово, починаючи з 1.5 чашки та додавати до отримання однорідного тіста. Добре вимісити. Покласти в миску, накрити, дати підійти в теплому місці до збільшення в об’ємі у два рази, приблизно 1 годину.

Розкачати тісто в пласт завтовшки 2 см (1.7-1.8 см). Порізати на прямокутники, квадрати або кружки. Проткнути, ножем, для запобігання утворення бульбашок в тісті.

Розтопити олію. Смажити на вогні вище середнього. Якщо температура олії буде занадто велика, то лангош буде горіти, якщо занадто низька — візьме дуже багато олії, і буде жирним. Смажити до утворення «хорошого» (золотистого) кольору. Готові лангоші натерти часником і посипати сіллю і паприкою.

Подавати теплими. Гарні з супом, вином і пивом. І просто так дуже смачно.

Джерело