
Хрусткий чуррос – традиційний сніданок в Іспанії, який готується всього за півгодини. Пропонуємо подати цей десерт з шоколадним соусом і насолоджуватися ним в будь-який час доби.
Інгредієнти:
Для тіста
- 100 г вершкового масла
- 250 мл води
- Щіпка солі
- 160 г борошна
- 4 яйця
- Цукрова пудра – 25 г
- Олія для смаження
Для посипки
- цукрова пудра – 200 г
- кориця – 5 г (за бажанням)
Покроковий рецепт приготування чурросу:
- Приготуйте заварне тісто: до кубиків вершкового масла додайте воду та сіль, прогрійте до розтоплення масла. Не знімаючи масу з вогню, всипте борошно, перемішуйте, доки на стінках посуду з’явиться плівка. Зніміть тісто з плити і дайте охолонути 5 хв. Потім додайте по одному яйця, добре вимішуючи тісто, а також цукрову пудру.
- Викладіть тісто в кондитерський мішок з насадкою «зірочка» та вичавіть в розігріту олію смужки завдовжки 10 см. Смажте чуррос порціями по кілька штук впродовж 4 хв., викладайте на паперові рушники.
- Змішайте цукрову пудру з меленою корицею, посипте готові чуррос.