Чуррос — неймовірно смачний десерт, який готується за півгодини

Чуррос — неймовірно смачний десерт, який готується за півгодини
Чуррос — неймовірно смачний десерт, який готується за півгодини

Хрусткий чуррос – традиційний сніданок в Іспанії, який готується всього за півгодини. Пропонуємо подати цей десерт з шоколадним соусом і насолоджуватися ним в будь-який час доби.

Інгредієнти:

Для тіста

  • 100 г вершкового масла
  • 250 мл води
  • Щіпка солі
  • 160 г борошна
  • 4 яйця
  • Цукрова пудра – 25 г
  • Олія для смаження

Для посипки

  • цукрова пудра – 200 г
  • кориця – 5 г (за бажанням)

Покроковий рецепт приготування чурросу:

  1. Приготуйте заварне тісто: до кубиків вершкового масла додайте воду та сіль, прогрійте до розтоплення масла. Не знімаючи масу з вогню, всипте борошно, перемішуйте, доки на стінках посуду з’явиться плівка. Зніміть тісто з плити і дайте охолонути 5 хв. Потім додайте по одному яйця, добре вимішуючи тісто, а також цукрову пудру.
  2. Викладіть тісто в кондитерський мішок з насадкою «зірочка» та вичавіть в розігріту олію смужки завдовжки 10 см. Смажте чуррос порціями по кілька штук впродовж 4 хв., викладайте на паперові рушники.
  3. Змішайте цукрову пудру з меленою корицею, посипте готові чуррос.