Чим корисна вода після варіння яєць? Більше не буду виливати воду, в якій варились яйця

Чим корисна вода після варіння яєць? Більше не буду виливати воду, в якій варились яйця
Чим корисна вода після варіння яєць? Більше не буду виливати воду, в якій варились яйця

Виявляється, воду після варіння яєць виливати не варто.

Шкаралупа яйця практично на 90% складається з карбонату кальцію. Також вона місти ще і 27 елементів. Серед них цинк, фосфор, фтор кремній та інші. При варінні яєць, вода починає збагачуватися мікроелементами, а також іонами кальцію.

Відомо, що іони кальцію легко проникають в клітини і є cтимyлятором хімічних реакцій синтезу поживних речовин.

Тому така «яєчна» водa – справжня знахідка для любителів розводити квіти. Дослідження показали, що полив такою водою сприятливо впливає на рослини. Так рослина росте набагато швидше і її зелена маса збільшуватися в цілих 10 разів. Якщо ж замочити в «яєчній» воді насіння, то вони будуть більш міцними, а розсада набагато стійкіше до різних захворювань і шкідників.

Така вода стимулює ріст рослин і забезпечує необхідну кислотність грунту 5,5-6,5 pH.

Як же використовувати воду після варіння яєць?

Отже, коли відварити яйця, воду потрібно злити в окрему ємність. Самі яйця помістіть в крижану воду. Це полегшу вам відділення шкаралупи. Воду з-під варіння яєць потрібно остудити. Далі її необхідно використовувати для обприскування і поливу кімнатних рослин в період 30 годин.

Повірте, ваші квіточки і рослини “скажуть” вам величезне спасибі і порадують цвітінням.