Делікатес, який я завжди готую на свято! Смачне святкове блюдо, яке люблять усі гості

Делікатес, який я завжди готую на свято! Смачне святкове блюдо, яке люблять усі гості
Делікатес, який я завжди готую на свято! Смачне святкове блюдо, яке люблять усі гості

Багато напевно пам’ятають, як на свята мами купували язик і готували з нього заливне – це була одна з найсмачніших і святкових страв. Але з язика можна приготувати й іншу страву, не менш смачну, але більш швидку в приготуванні.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • свинний язик – 500 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • оцет рисовий або яблучний – 2 ст.л.;
  • олія – 3 ст.л.;
  • соєвий соус – 2 ч.л.;
  • вода – 2.5 ст.л.;
  • сіль і цукор – по 0,5 ч.л.;
  • перець чорний, запашний, хмелі-сунелі – до смаку.

Процес приготування:

  1. Язик кладемо в холодну воду і доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин.
  2. Цю воду зливаємо, язик промиваємо, заливаємо чистою водою і варимо на невеликому вогні близько 1.5 години.
  3. З каструлі виймаємо язик відразу в холодну воду і залишаємо його на 15 хвилин – це допомагає легко очистити його від шкірки.
  4. Ріжемо м’ясо не невеликі шматочки.
  5. Для маринаду змішуємо воду і оцет, олію, сіль і цукор, всі інші спеції. Заправка повинна бути кисло-солодкою, тому обов’язково спробуйте на смак.
  6. Часник дрібно рубаємо і разом з м’ясом залишаємо на 15 хвилин, потім заливаємо маринадом, перемішуємо..
  7. Накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на 6 – 8 годин, але не більше 12. Іноді перемішуйте.

За смаком і консистенцією, цей делікатес нагадує гусячу печінку. Спробуйте! 😉

Делікатес, який я завжди готую на свято! Смачне святкове блюдо, яке люблять усі гості
Делікатес, який я завжди готую на свято! Смачне святкове блюдо, яке люблять усі гості