
Деруни – ця страва пішла із білоруської кухні. Зараз її готують по всьому світу в різних варіаціях.
Деруни (оладки) із кабачків – дуже смачна страва, оскільки вони містять більше корисної клітковини і менше вуглеводів, ніж картопля.
Інгредієнти:
- 2-3 невеличкі кабачки;
- 1 яйце;
- 3-4 ст.л. муки;
- сіль, чорний перець – за смаком;
- часник – 2-3 зуб.
Рецепт приготування:
- Кабачки почистити та натерти на грубій тертці, посолити та залишити на 20хв., щоб пустили сік.
- Сік зцідити, додати борошно, перемішати. Додати яйце, часник та поперчити за смаком.
- Розігріти сковорідку, налити олію, викладати столовою ложкою млинчики та обжарити з обох сторін до золотавої скоринки.
- Подавати зі сметаною або зі сметанковим соусом, змішавши при цьому сметану, сіль, кріп та часник.
Приємного апетиту ! 😉
