
Цей десерт готується майже 10 хвилин. Інгредієнти дуже доступні. Це найсмачніший шоколадний пудинг із горіховим смаком.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- молоко – 400 мл
- цукор – 2 ст. л.
- крохмаль – 2 ст. л.
- какао – 2 ст. л.
- грецькі горіхи – 30 г
- шоколад чорний – 10 г (для прикраси)
ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ:
- У блендер насипаємо 30 г волоських горіхів. Подрібнюємо дрібно. Замість волоських можна використовувати будь-які інші горіхи.
- У невелику каструлю насипаємо 2 ст. л. цукру, 2 ст. какао та 2 ст.л. крохмалю. Усі перемішуємо. Я використовую кукурудзяний крохмаль, але також можна взяти картопляний.
- Сюди ж наливаємо 400 мл молока. Все перемішуємо та ставимо на вогонь.
- Варимо пудинг на середньому вогні, постійно перемішуючи. Дуже важливо перемішувати, оскільки суміш може пригоріти.
- Коли пудинг почне густіти, насипаємо подрібнені волоські горіхи. Все безперервно перемішуємо. Після закипання варимо пудинг ще приблизно 1 хвилину та знімаємо з вогню.
- Ще гарячим пудинг розливаємо по креманках або склянках. З цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло 2 креманки об’ємом 200 мл.
Пудинг накриваємо кришками або тарілочками, щоб не утворилася скоринка зверху. - Залишаємо остигати при кімнатній температурі, а потім можна поставити в холодильник.
Пудинг застиг, зверху прикрашаємо його шоколадом.
Шоколадний пудинг з горіхами вийшов дуже смачним та ніжним. Готується настільки просто і легко, що ним сміливо можна замінити магазинні солодощі. Інгредієнти найдоступніші та їх небагато. Також такий пудинг можна приготувати без горіхів, також буде смачно.