Десерт за 10 хвилин! Найсмачніший шоколадний пудинг

Цей десерт готується майже 10 хвилин. Інгредієнти дуже доступні. Це найсмачніший шоколадний пудинг із горіховим смаком.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • молоко – 400 мл
  • цукор – 2 ст. л.
  • крохмаль – 2 ст. л.
  • какао – 2 ст. л.
  • грецькі горіхи – 30 г
  • шоколад чорний – 10 г (для прикраси)

ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ:

  1. У блендер насипаємо 30 г волоських горіхів. Подрібнюємо дрібно. Замість волоських можна використовувати будь-які інші горіхи.
  2. У невелику каструлю насипаємо 2 ст. л. цукру, 2 ст. какао та 2 ст.л. крохмалю. Усі перемішуємо. Я використовую кукурудзяний крохмаль, але також можна взяти картопляний.
  3. Сюди ж наливаємо 400 мл молока. Все перемішуємо та ставимо на вогонь.
  4. Варимо пудинг на середньому вогні, постійно перемішуючи. Дуже важливо перемішувати, оскільки суміш може пригоріти.
  5. Коли пудинг почне густіти, насипаємо подрібнені волоські горіхи. Все безперервно перемішуємо. Після закипання варимо пудинг ще приблизно 1 хвилину та знімаємо з вогню.
  6. Ще гарячим пудинг розливаємо по креманках або склянках. З цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло 2 креманки об’ємом 200 мл.
    Пудинг накриваємо кришками або тарілочками, щоб не утворилася скоринка зверху.
  7. Залишаємо остигати при кімнатній температурі, а потім можна поставити в холодильник.

Пудинг застиг, зверху прикрашаємо його шоколадом.

Шоколадний пудинг з горіхами вийшов дуже смачним та ніжним. Готується настільки просто і легко, що ним сміливо можна замінити магазинні солодощі. Інгредієнти найдоступніші та їх небагато. Також такий пудинг можна приготувати без горіхів, також буде смачно.