Ділюся рецептом смачних рогаликів. Тільки борошно, 1 яйце і масло!

Сьогодні хочу запропонувати вам рецепт, який складається всього з 3 інгредієнтів – але це дуже смачні і м’які рогалики. Спробуйте приготувати їх за моїм рецептом, і переконайтеся в цьому самі!

Інгредієнти для приготування:

  • Масло вершкове – 200-220 г
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Борошно – 400 г
  • І, вже потім ви можете посипати готові рогалики цукровою пудрою або полити медом

Покроковий процес приготування рогаликів

У миску для замішування тіста просіюємо відразу все борошно.

Потім додаємо м’яке вершкове масло і розбиваємо яйце.

І, замішуємо м’яке тісто. Більше нічого додавати не потрібно, підсолодити вироби можна і після. І, до речі, у мене багато разів запитували рецепт випічки саме без цукру і інших підсолоджувачів… Ось, беріть на замітку!

Тісто загортаємо в харчову плівку або кладемо в харчовий поліетиленовий мішечок, і залишаємо “відпочити” хвилин на 10.

Потім ділимо його на 2 частини, обминаємо і по черзі розкачуємо в круглий пласт, товщиною не більше 0,5 см.

Розкатаний пласт розрізаємо на 16 сегментів.

Починаючи від широкого кінця до вузького скачуємо рогалики – це можна зробити одним рухом долоні!

Перекладаємо рогалики на деко, застелене папером для випічки.

Випікаємо в духовці при 180 градусах – 20 хвилин. Такі рогалики сильно не зарум’яняться. Готові рогалики можна перекласти в якусь миску з кришкою або навіть мішечок, додати невелику кількість цукрової пудри, закрити кришку (затиснути) і перемішати. Або вже полити їх медом, згущеним молоком, варенням, або яким-небудь солодким соусом, сиропом … Тут уже варіантів безліч! Готуйте, пробуйте, приємного вам чаювання!

Джерело