
Інгредієнти:
- 300 г борошна + 15 г кукурудзяного крохмалю;
- 60 г цукру (4 ст. л.);
- 40 мл згущеного молока;
- 50 г вершкового масла (4 ст. л.);
- 2 ст. л. какао-порошку;
- 1/2-1 ч. л. солі (за смаком);
- 1/2-1 ч. л. ваніліну;
- 90-100 мл води (вливайте потроху);
- олія для смаження.
Приготування:
- Просійте борошно з крохмалем, додайте цукор, згущене молоко, вершкове масло, сіль і ванілін, перемішайте. Потроху влийте воду, замішуючи м’яке, не дуже вологе тісто. Розділіть його на дві половинки, в одну додайте какао-порошок. Залиште тісто “відпочити” на 15 хвилин.
- Кожну половину тіста розділіть ще навпіл. Кожен шматочок розкачайте в тонкий пласт тіста через пакет.
- Складіть всі 4 пласти тіста один на інший, чергуючи кольори тіста. Згорніть в рулет.
- Готовий рулет помістіть в морозилку на 4-5 годин, щоб він підмерз і з ним було легко працювати. Потім тоненько наріжте на кружальця.
- Смажте на сковороді з достатньою кількістю олії до готовності (буквально пару хвилин). Ви помітите, що кружечки закрутяться і придбають форму вушок.
Викладіть спочатку на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайву олію, а потім — подавайте до столу. Можна присипати цукровою пудрою. Це дуже смачні, хрусткі ласощі!