Для чого потрібен блендер на кухні: які смаколики можна готувати за допомогою подрібнювача

Для чого потрібен блендер на кухні: які смаколики можна готувати за допомогою подрібнювача
Для чого потрібен блендер на кухні: які смаколики можна готувати за допомогою подрібнювача

Блендер — один з найуніверсальніших кухонних приладів. Його користь може оцінити як професійний кухар, так і кулінар-любитель, який обожнює тішити близьких оригінальними стравами.

Знайти застосування блендерові можна під час приготування майже будь-яких смаколиків. Особливо, якщо консистенція страв має бути однорідною.

Готувати з будь-яким блендером легко. Наприклад, Блендер cecotec за посиланням https://cecotec.tech/blendery/ швидко підключається до мережі, а налаштувати його можна без зайвих зусиль. Головне — дотримуватися рекомендацій з інструкції.

Про справжні кулінарні шедеври, які можна створити за допомогою кухонного подрібнювача, мова піде нижче.

Соуси

Щоб покращити смак будь-якої страви, достатньо використати один з популярних соусів. Можна, звісно, взяти вже готову магазинну «рідку приправу», але краще зробити її самостійно.

Для приготування соусів найкраще підходять ручні блендери з глибокою ємністю в комплекті. Вони ретельно подрібнюють навіть найменші за розміром інгредієнти.

Найпростіші і найсмачніші домашні заправки для салатів, м’яса і риби, — це:

  • майонез,
  • соус «Айолі»,
  • «Тартар»,
  • соус з грибами,
  • вершково-часниковий соус.

Крем-супи та супи пюре

Блендер — справжня знахідка для людей, які дотримуються правильного харчування. Його можна застосувати для приготування крем-супів або супів-пюре. Звичайно, подрібнити інгредієнти для цих смачних страв можна і вручну. Наприклад, товкачем для картоплі. Але консистенція навряд чи вийде такою ж однорідною, як і за умови використання блендера.

Найбезпечніше готувати кремоподібні супи за допомогою занурювальних (ручних) пристроїв. Також зручно робити це за допомогою стаціонарних моделей з термостійкими чашами.

Смузі

Натуральні напої, які дарують заряд енергії, бадьорості та сил, також легко готувати у блендері.

У якості головних складових для них можна використовувати фрукти, овочі, зелень і різні суперфуди.

Найсмачнішими виходять смузі з:

  • яблук,
  • бананів,
  • авокадо,
  • манго,
  • малини,
  • лохини.

Також добре смакують «коктейлі» з вівсяними пластівцями, насінням льону або чіа, гірким шоколадом.

Десерти

Всього за кілька хвилин блендером можна подрібнити ягоди чи інші плоди для:

  • натурального морозива,
  • зефіру,
  • мармеладу.

Також можна спробувати приготувати топінги для йогуртів або солодких каш, пудинги або креми для тортів і тістечок.

Паштети та муси

Якщо ви не любите м’ясні паштети й муси, то ви просто ніколи не готували їх у домашніх умовах.

Створені власними руками «намазки» з м’яса, овочів та ароматних спецій — те, що треба для ранкових бутербродів або хрумких тостів.

Звичайно, на цьому список страв, для приготування яких потрібен блендер, не завершується. Адже рецепти для цього функціонального гаджета можна вигадувати навіть самостійно.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!