Для чого сушити листя кропиви? Захищає від багатьох хвороб, знижує вагу, очищує кров та багато іншого

Кропива багата на вітамін А, цілу групу вітамінів В, аскорбінову і фолієву кислоту, вітамін Е і К, дубильні і мінеральні речовини, тому чай з кропивою надзвичайно корисний для здоров’я. Ви отримаєте не тільки усі необхідні речовини, але і почистите кров, здійсните профілактику застудних і запальних захворювань, а також до вашого організму надійдуть найбільш сильні протиракові речовини: бетаїн, лікопін, оцтова і кавова кислоти.

Чай з кропивою рекомендований усім. Якщо концентрація цієї рослини буде зовсім мала, такий чай можна пити роками. А ось відвар з кропиви п’ють не більше 3 місяців, потім роблять тривалу перерву.

Найпростіший спосіб приготування чаю з кропивою – це додати кілька шматочків листя рослини до звичайного трав’яного чаю.
Для чаю тільки з кропиви підійде інший рецепт.

Інгредієнти:

  • Кропива засушена – 1 ст.л. ложка
  • Вода – 200 мл

Спосіб приготування:

  • Заливаєте кропиву окропом у зручному посуді.
  • Даєте настоятися 1 годину.

Можете пити отриманий напій чистим або розбавляти водою на (свій) смак. Випивати не більше 2–3 склянок на день. Найбільш оптимально – 1 склянка для підтримки гарного самопочуття і тонусу.

Ефект:

  • Очищення крові.
  • Зміцнення організму.
  • Виведення токсинів.
  • Бадьорість і свіжість.
  • Поліпшення стану шкіри.
  • Зниження ваги.
  • Поліпшення обміну речовин.
  • Імунітет до застудних і запальних захворювань.

За матеріалами