Для пирогів та пиріжків — рецепт тіста та варіанти смачних начинок. Збережіть собі!

Для пирогів та пиріжків — рецепт тіста та варіанти смачних начинок. Збережіть собі!
Для пирогів та пиріжків — рецепт тіста та варіанти смачних начинок. Збережіть собі!

Рецепт тіста для пиріжків:

Прості пиріжки на кефірі: рецепт пухкого тіста без дріжджів. Готувати з будь-якою начинкою

Рецепти начинок для пиріжків:

Начинка з гречаної каші

Інгредієнти:

  • 2 склянки гречки
  • 3 яйця
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Відваріть гречану крупу до готовності.
  2. Додайте рубані яйця і вершкове масло.
  3. Посоліть і поперчіть за смаком.

Начинка з сушених грибів з рисом

Інгредієнти:

  • 50 г сушених грибів
  • 1 склянка рису
  • 2 цибулини
  • 2 ст. л. ролії
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Відваріть сушені гриби, подрібніть їх.
  2. Наріжте і підсмажте цибулю, додайте гриби і обсмажуйте ще кілька хвилин.
  3. Відваріть рис, змішайте його з цибулею і грибами, посоліть і поперчіть за смаком.

Начинка з картоплею та цибулею

Інгредієнти:

  • Картопля відварна – 400 г (4-5 штук)
  • Цибуля (обсмажена на олії) – 1 шт.
  • Кріп – невеликий пучок (за бажанням)
  • Сіль, перець – за смаком
  • Вершкове масло – 40-50 г

Начинка з саго

Інгредієнти:

  • 1 стакан саго
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. олії
  • зелень за смаком
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Промийте саго і відправте продукт в злегка підсолений окріп. Варіть 25 хвилин, періодично помішуючи, до прозорості.
  2. Відкиньте саго на сито, дайте стекти воді.
  3. Додайте нарізані відварені яйця, масло, подрібнену зелень і сіль, перемішайте.

Начинка з пшона з родзинками

Інгредієнти:

  • 1 склянку пшона
  • 200 г родзинок
  • 3 ст. л. цукру
  • 0,5 ч. л. олії

Приготування:

  1. Переберіть і промийте родзинки в теплій воді, обсушіть.
  2. Відваріть пшоно і додайте родзинки, цукор і масло, перемішайте.

Начинка з гречаної каші з печінкою

Інгредієнти:

  • 300 г печінки
  • 1 стакан гречаної крупи
  • 3 ст. л. олії
  • 3 яйця
  • 2 цибулини
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Очистіть печінку від плівки, промийте, наріжте шматочками.
  2. Наріжте цибулю і обсмажте її разом з печінкою. Подрібніть інгредієнти, додайте сіль і перець.
  3. Відваріть і наріжте яйця, надішліть їх до звареної гречки разом з печінкою та цибулею, перемішайте.
  4. Відваріть і порубайте яйця, відправте їх до звареної гречки разом з печінкою та цибулею, перемішайте.

Начинка з риби

Інгредієнти:

  • 500 г рибного філе
  • 3 яйця
  • 3 ст. л. олії
  • кріп за смаком
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Наріжте філе невеликими шматочками, посоліть і поперчіть. Посмажте шматочки на олії.
  2. Обсмажте цибулю і відправте її до риби разом з кропом, перемішайте.

Начинка з рису з яйцями

Інгредієнти:

  • 1,25 склянки рису
  • 3 яйця
  • 3 ст. л. олії
  • кріп за смаком
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Промийте та відваріть рис в підсоленій воді.
  2. Відваріть і наріжте яйця, змішайте їх з рисом, олією, кропом, сіллю і перцем.

Начинка з білих грибів

Інгредієнти:

  • 1 кг білих грибів
  • 2 ст. л. ролії
  • 1 цибулина
  • 50 мл сметани
  • кріп за смаком
  • петрушка за смаком
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Очистіть і промийте гриби, відваріть їх, наріжте скибочками і обсмажте на сковороді з олією.
  2. Наріжте і підсмажте цибулю, додайте її до грибів разом зі сметаною, сіллю і перцем. Тушіть під кришкою 15 хвилин.
  3. Вкінці додайте подрібнену зелень і перемішайте.

Начинка з солоних грибів

Інгредієнти:

  • 500 г солоних грибів
  • 3 ст. л. олії
  • 2 цибулини
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Промийте і дрібно наріжте гриби.
  2. Окремо обсмажте нарізану цибулю, потім з’єднайте інгредієнти, додайте сіль, перець і перемішайте.

Начинка зі свіжої капусти

Інгредієнти:

  • 1 кг капусти
  • 3 яйця
  • 1 ч. л. цукру
  • 3 ст. л. олії
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Наріжте капусту, обдайте спершу окропом, а потім холодною водою. Обсмажуйте в каструлі з олією 15 хвилин.
  2. Відваріть яйця, наріжте їх і відправте до капусти разом з сіллю, перцем і цукром.

Начинка з яєць і зеленої цибулі

Інгредієнти:

  • 400 г зеленої цибулі
  • 4 яйця
  • 4 ст. л. олії
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Відваріть і наріжте яйця.
  2. Дрібно наріжте зелену цибулю, з’єднайте з іншими інгредієнтами і перемішайте.

Начинка з квашеної капусти з грибами

Інгредієнти:

  • 1 кг квашеної капусти
  • 4 ст. л. олії
  • 3 цибулини
  • 50 г сушених грибів
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Тушіть капусту до готовності.
  2. Наріжте і обсмажте цибулю, додайте до неї рубані варені гриби, посоліть і поперчіть. Обсмажуйте кілька хвилин.
  3. Змішайте гриби і цибулю з капустою.

Начинка з сиру

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 1 яйце
  • 0,5 склянки цукру
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Протріть сир через сито.
  2. Додайте яйце, цукор, сіль і масло, перемішайте.

Начинка з яблук

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук
  • 1 склянка цукру

Приготування

  1. Очистіть яблука від шкірки і серцевини, наріжте невеликими шматочками.
  2. Залийте фрукт 3 ст. л. води, додайте цукор і варіть, поки не утвориться варення.

Пиріжки з яблуками та корицею:

Домашні пиріжки з яблуками. Ті самі, що в дитинстві!

Пиріжки з м’ясом:

Дуже смачні пиріжки з м’ясом — тісто м’яке, ніжне і при смажені утворюються пухирці. Перевірений і улюблений рецепт!

Пиріжки з морквою та горіхами:

Доступний каротин: 10 незвичайних страв зі звичайної моркви