Для супу використовую животики лосося: суп з вершками і червоною рибою. Дуже смачно!

Для супу використовую животики лосося: суп з вершками і червоною рибою. Дуже смачно!
Для супу використовую животики лосося: суп з вершками і червоною рибою. Дуже смачно!

Традиційний фінський суп з лосося називається «Лохікейто» (Lohikeitto). Це вершковий суп з червоною рибою, на зразок усім відомої юшки. Відрізняється фінська вуха насиченим смаком, а ще туди додають жирні вершки.

Готується така смакота буквально півгодини, кількість інгредієнтів розрахована на 6 порцій. В одній тарілці супу 630 калорій, так що його дієтичним не назвеш. Але як виняток, можна порадувати себе класикою скандинавської кухні в чергове свято і нагодувати таким супом рідних.

Інгредієнти:

  • лосось – 500 г
  • картопля – 600 г
  • помідор – 2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • вершки – 500 мл
  • вода – 2 л
  • лавровий лист – 3 шт.
  • оливкова олія – 3 ст.л.
  • вершкове масло – 1 ст.л.
  • петрушка – 1 пуч.
  • морква – 1 шт.
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Натріть на крупній тертці моркву і наріжте ріпчасту цибулю кубиком. Обсмажте цибулю і моркву до м’якості в каструлі з 3 ст. л. олії, в якій будете варити суп.
  2. Коли цибуля стане прозорою, додайте в каструлю нарізані кубиком помідори і все перемішайте лопаткою.
  3. Налийте в каструлю з овочами 2 л чистої фільтрованої води. Потім почистіть картоплю і наріжте кубиком. Додайте картопля в каструлю, посоліть суп.
  4. Варіть суп 15 хвилин, потім додайте в каструлю нарізаний середніми шматочками лосось або іншу червону рибу. Перемішайте суп і додайте сушену або свіжу зелень.
  5. Додайте в суп лавровий лист і вершки, варіть суп ще 10 хвилин на слабкому вогні. Смачного!