«До чаю або кави краще не придумаєш!»: розсипчасті рогалики з будь-якою начинкою

«До чаю або кави краще не придумаєш!»: розсипчасті рогалики з будь-якою начинкою
«До чаю або кави краще не придумаєш!»: розсипчасті рогалики з будь-якою начинкою

Шалено смачні, ніжні рогалики з начинкою, які робляться легко і швидко, стануть вашою улюбленою випічкою.

Інгредієнти:

  • вершкове масло — 85 г;
  • борошно — 250 г;
  • сметана — 150 г;
  • ванільний цукор — 5 г;
  • розпушувач — 5 г;
  • цукрова пудра — 40 г.

Приготування:

  1. Замішуємо тісто для рогаликів. Додаємо в борошно розпушувач і ванільний цукор. Вершкове масло ріжемо ножем і перемішуємо з борошном. Має вийти так зване «рубане тісто».
  2. Заливаємо в тісто сметану і перемішуємо до однорідності. У нас вийшов клубок досить міцного і пластичного тіста. Ділимо його на чотири рівні частини.
  3. Розкачуємо кожну з них в тонкий круглий пласт. Нарізаємо ножем на трикутники.
  4. Розкладаємо на кожен трикутничок тіста начинку. Це може бути варення, джем, мармелад або суміш сухофруктів з горіхами.
  5. Скручуємо рогалики. Викладаємо рогалики на деко, змащене маслом або застелене пергаментом. 
  6. Випікаємо при 190 градусах протягом 20-25 хвилин (в залежності від вашої духовки). Краще не перетримувати рогалики в духопці, щоб вони не стали жорсткими. Остиглі рогалики посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.
    «До чаю або кави краще не придумаєш!»: розсипчасті рогалики з будь-якою начинкою
    «До чаю або кави краще не придумаєш!»: розсипчасті рогалики з будь-якою начинкою

     

Джерело

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!