До чаю або кави! Рулет з вишнями та сметанковим кремом

 

Смачний, швидкий та легкий у приготуванні рулет з вишнями та сметанковим кремом….

Інгредієнти для коржа: (форма 30 см на 37 см)

  • 150 г борошна
  • 150 г цукру
  • 3 яйця
  • 100 г розтопленого масла (кімнатної температури)
  • 2 ч. л. розпушувача

Для крему: (крем довго збивати непотрібно)

  • 400 г густої (жирної) сметани (охолодженої)
  • 150 г цукрової пудри

Начинка: (вишні викладати поверх коржа перед випіканням)

  • 300 г розмороженої вишні (без кісточок)
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 70 г цукру
  • 3-4 ст. л. Nutella (за бажанням)

Процес приготування (відео):

1. Готуємо тісто на корж

Збиваємо яйця з цукром та поступово вводимо борошно. Додаємо розпушувач та збиваємо до однорідної маси. В кінці додаємо розтоплене масло (не гаряче).

2. Викладаємо на деко

Деко застеляємо пергаментом. Змащувати не потрібно. Зверху викладаємо тісто та розприділяємо по всій поверхні. Поверх викладаємо охолоджені вишні. Розмір форми 30 см на 37 см.

3. Випікаємо корж

Випікаємо 10-15 хвилин при 180 С градусах. Гарячий корж скручуємо у рулет.

4. Готуємо начинку

До 300 грамів розморожених вишень (без кісточок) додаємо цукор та кукурудзяний крохмаль. Готуємо декілька хвилин на слабкому вогні до загустіння та охолоджуємо. По бажанню додаємо шоколадну пасту та гарно перемішуємо.

5. Готуємо крем

Охолоджену сметану збиваємо з цукровою пудрою. Довго збивати непотрібно.

6. Змащуємо рулет

Розкриваємо охолоджений корж та зрізаємо верхню скоринку. Викладаємо крем зі сметани та начинку з вишень та нутелли. Скручуємо знову у рулет.

Зверху змащуємо сметанковим кремом. Обгортаємо харчовою плівкою та залишаємо у холодильнику на 6-7 годин.

7. Декоруємо рулет

Коли рулет постояв в холодному місці, знімаємо плівку та посипаємо подрібненими горіхами.

Прикрасити рулет можна також кокосовою стружкою, какао чи тертим шоколадом.