Ніжний десерт «Пташине молоко» прекрасно підходить для святкового столу.
Інгредієнти:
- вода, 150 мл;
- агар-агар, 15 г;
- цукор, 300 г
Для приготування шоколадного крему:
- згущене молоко, 100 мл;
- какао, 2 ст.л.;
- масло вершкове, 180 г;
- білок, 2 шт.
Для приготування шоколадної глазурі:
- масло вершкове, 50 г;
- шоколад, 100 г.
Процес приготування:
- Воду змішуємо з агар-агаром.
- Розм’якшене вершкове масло змішуємо зі згущеним молоком і какао і збиваємо на великій швидкості протягом 4 хвилин.
- Цукор змішуємо з водою і агар-агаром і ставимо на вогонь, варимо на повільному вогні, перемішуючи до густого сиропу.
- Білок збиваємо до стійкої піни.
- Тонкою цівкою вливаємо масу з плити в білок і збиваємо міксером.
- Потім вводимо по ложці збиту масу з какао і збиваємо до однорідності.
- Виливаємо в форму і відправляємо на 3 години в холодильник.
- Розтоплюємо вершкове масло з шматочками шоколаду і охолоджуємо.
- Виймаємо торт з форми і ріжемо на порційні шматочки.
- Поливаємо шоколадом і залишаємо застигати в холодильнику на 30 хвилин.