До чаю, без духовки! Десерт без випічки: в магазині більше не купую

Ніжний десерт «Пташине молоко» прекрасно підходить для святкового столу.

Інгредієнти:

  • вода, 150 мл;
  • агар-агар, 15 г;
  • цукор, 300 г

Для приготування шоколадного крему:

  • згущене молоко, 100 мл;
  • какао, 2 ст.л.;
  • масло вершкове, 180 г;
  • білок, 2 шт.

Для приготування шоколадної глазурі:

  • масло вершкове, 50 г;
  • шоколад, 100 г.

Процес приготування:

  1. Воду змішуємо з агар-агаром.
  2. Розм’якшене вершкове масло змішуємо зі згущеним молоком і какао і збиваємо на великій швидкості протягом 4 хвилин.
  3. Цукор змішуємо з водою і агар-агаром і ставимо на вогонь, варимо на повільному вогні, перемішуючи до густого сиропу.
  4. Білок збиваємо до стійкої піни.
  5. Тонкою цівкою вливаємо масу з плити в білок і збиваємо міксером.
  6. Потім вводимо по ложці збиту масу з какао і збиваємо до однорідності.
  7. Виливаємо в форму і відправляємо на 3 години в холодильник.
  8. Розтоплюємо вершкове масло з шматочками шоколаду і охолоджуємо.
  9. Виймаємо торт з форми і ріжемо на порційні шматочки.
  10. Поливаємо шоколадом і залишаємо застигати в холодильнику на 30 хвилин.