До чаю за лічені хвилини! Тістечко з найпростіших і доступних інгредієнтів

Тертий пиріг з начинкою з смородинового варення давно став одним з найпростіших і улюблених десертів. Сьогодні розповімо, як приготувати тертий пиріг з яблуками.

Інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки;
  • сіль – дрібка;
  • сік лимона – 1 ч.л;
  • масло вершкове – 150 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • цукор – 150 г;
  • ванільний цукор – 1п.;
  • жовтки – 2 шт.;
  • яблука – 2-3 шт.

Процес приготування:

Жовтки перетираємо з цукром (2 ст.л) і ванільним цукром за смаком.

Додаємо розм’якшене вершкове масло, перетираємо до однорідності, солимо і всипаємо розпушувач.

Борошно просіваємо і всипаємо в масу, вимішуємо м’яке і еластичне тісто.

Ділимо тісто на 2 частини. Укладаємо в пакети і відправляємо в морозильну камеру на 20 – 30 хвилин.

Форму для запікання змащуємо маслом і одну частину розкачуємо за формою і формуємо невеликі бортики.

Яблука чистимо від шкірки, ріжемо на часточки, скроплюємо соком лимона, змішуємо з залишком цукру.

Викладаємо на тісто і зверху натираємо другу частину тіста на грубій терці.

Духовку розігріваємо до 170 градусів і випікаємо 30 хвилин.

Порада: якщо ви робите пиріг з яблуками, можна його посипати (після охолодження) пудрою, змішаною з корицею, подрібненими горішками.

За матеріалами