
Цікавий варіант гострого ягідного соусу до овочів або м’яса – гострий соус з чорної смородини.
Соус добре смакує з запеченими овочами та м’ясом. Можна також його використовувати як заправку до салатів.
Складники для гострого соусу з чорної смородини
- Смородина чорна (свіжа або заморожена) – 200 г
- Вино червоне напівсолодке (або напівсухе) – 150 мл
- Соєвий соус – 3 ст.л.
- Часник – 3 зубчики
- Томатна паста (з гіркою) – 1 ст.л.
- Цукор (за смаком) – 2 ч.л.
- Суміш перців (за смаком) – 0,5 ч.л.
- Перець червоний пекучий (за смаком) – 0,5 ч.л.
Приготування гострого соусу з чорної смородини
- Свіжі ягоди промиваємо і обсушуємо. (Заморожену смородину не розморожуємо, відразу починаємо готувати). Заливаємо смородину червоним вином і ставимо на вогонь.
- На середньому вогні вварюємо до зменшення обсягу вдвічі.
- Перетираємо масу через сито, додаємо вичавлений часник, перець, томатну пасту. Додаємо соєвий соус, цукор, можна трішки підсолити.
- Соус готовий, але йому потрібно трішки настоятися.
- Смачного!
До овочів або м’яса — гострий соус з чорної смородини