До піци, макарону чи м’ясних страв — як приготувати італійський томатний соус на зиму

До піци, макарону чи м’ясних страв — як приготувати італійський томатний соус на зиму
До піци, макарону чи м’ясних страв — як приготувати італійський томатний соус на зиму

До піци, макаронів та м’ясних страв — як приготувати італійський томатний соус на зиму

Томатний соус на зимупросто універсальна знахідка для господинь. Його можна додавати до картоплі, в якості підливи до макаронів, гречки, як соус для піци та для заправки м’ясних страв. Тому, встигніть запастися цією смакотою.

Інгредієнти: (в середньому 3 л соусу)

  • помідори – 6 кг
  • болгарський перець – 6 шт.
  • цибуля – 3 кг
  • томатна паста – 600 г
  • часник – 18 зуб.
  • базилік – 120 г
  • перець чилі – 2-3 шт. (за бажанням)
  • сіль – 3 ст.л.
  • цукор – 15 ст.л.
  • оливкова олія – 12 ст.л.
  • винний оцет – 12 ст.л.

Рецепт приготування:

  1. Ретельно вимийте помідори і обріжте хвостики. Наріжте томати на середні шматочки і висипте їх в глибоку каструлю.
  2. Варіть помідори на середньому вогні 10 хвилин після закипання. Додавати воду не потрібно, достатньо того соку, що виділять помідори. Потім перетріть помідори через сито.
    До піци, макаронів та м'ясних страв — як приготувати італійський томатний соус на зиму
    До піци, макаронів та м’ясних страв — як приготувати італійський томатний соус на зиму
  3. Наріжте цибулю кубиком, а часник великими шматочками.
  4. Наріжте болгарський перець невеликими скибочками і обсмажте на оливковій олії з гострим перцем, цибулею і часником.
    До піци, макаронів та м'ясних страв — як приготувати італійський томатний соус на зиму
    До піци, макаронів та м’ясних страв — як приготувати італійський томатний соус на зиму

     

  5. На сковороду до обсмажених овочів додайте томатну пасту. Гарненько перемішайте соус і тушкуйте овочі на слабкому вогні 5-10 хвилин.
  6. Вилийте перетерті помідори в каструлю з тушкованими овочами і варіть томатний соус ще 20-25 хвилин. Потім додайте в соус сіль, цукор, базилік і блендером подрібніть великі шматочки овочів.
    Томатний соус на зиму - покроковий рецепт з фото
    Томатний соус на зиму – покроковий рецепт з фото
  7. Варіть соус на слабкому вогні ще 10 хвилин і в кінці додайте винний оцет.
  8. Розлийте томатний соус по стерилізованих банках і закатайте кришками. Закутайте консервацію ковдрою до повного охолодження, і зберігайте в прохолодному місці.

    Томатний соус на зиму - покроковий рецепт з фото
    Томатний соус на зиму – покроковий рецепт з фото