
До піци, макаронів та м’ясних страв — як приготувати італійський томатний соус на зиму
Томатний соус на зиму – просто універсальна знахідка для господинь. Його можна додавати до картоплі, в якості підливи до макаронів, гречки, як соус для піци та для заправки м’ясних страв. Тому, встигніть запастися цією смакотою.
Інгредієнти: (в середньому 3 л соусу)
- помідори – 6 кг
- болгарський перець – 6 шт.
- цибуля – 3 кг
- томатна паста – 600 г
- часник – 18 зуб.
- базилік – 120 г
- перець чилі – 2-3 шт. (за бажанням)
- сіль – 3 ст.л.
- цукор – 15 ст.л.
- оливкова олія – 12 ст.л.
- винний оцет – 12 ст.л.
Рецепт приготування:
- Ретельно вимийте помідори і обріжте хвостики. Наріжте томати на середні шматочки і висипте їх в глибоку каструлю.
- Варіть помідори на середньому вогні 10 хвилин після закипання. Додавати воду не потрібно, достатньо того соку, що виділять помідори. Потім перетріть помідори через сито.
До піци, макаронів та м’ясних страв — як приготувати італійський томатний соус на зиму - Наріжте цибулю кубиком, а часник великими шматочками.
- Наріжте болгарський перець невеликими скибочками і обсмажте на оливковій олії з гострим перцем, цибулею і часником.
До піци, макаронів та м’ясних страв — як приготувати італійський томатний соус на зиму - На сковороду до обсмажених овочів додайте томатну пасту. Гарненько перемішайте соус і тушкуйте овочі на слабкому вогні 5-10 хвилин.
- Вилийте перетерті помідори в каструлю з тушкованими овочами і варіть томатний соус ще 20-25 хвилин. Потім додайте в соус сіль, цукор, базилік і блендером подрібніть великі шматочки овочів.
Томатний соус на зиму – покроковий рецепт з фото - Варіть соус на слабкому вогні ще 10 хвилин і в кінці додайте винний оцет.
- Розлийте томатний соус по стерилізованих банках і закатайте кришками. Закутайте консервацію ковдрою до повного охолодження, і зберігайте в прохолодному місці.
Томатний соус на зиму – покроковий рецепт з фото