
Тісто:
- 1 скл. (250 грамів) води
- 1 скл. (250 грамів) борошна
- 100 грамів масла
- дрібка солі
- 4 яйця.
Готуємо тісто:
Воду нагріваємо і доводимо до кипіння з сіллю і маслом, поки масло не розчиниться. Потім додаємо борошно і добре замішуємо до однорідності. Залишаємо тісто остигати до 70 градусів і по одному вводимо в нього яйця, перемішуючи, я це роблю міксером. Тісто має бути такої консистенції, щоб ваш еклер при висадці на пергамент тримав форму. Якщо тісто загусте можна додати ще 1 яйце, якщо рідкувате, трохи борошна. Потім тістом заповнюємо кондитерський мішок з насадкою і висаджуємо Еклер на пергамент, або змащену форму, присипану борошном.
Крем “молочний заварний”:
250 мл молока влити в каструльку і поставити на вогонь, цим часом в глибокій посудині змішати 250 г молока, 1 яйце, пів склянки цукру і 2-3 столових ложки борошна. Все добре перемішати та коли молоко закипіло, акуратно влити цю суміш. Постійно перемішувати, щоб не приставало і варити до загустіння. Залишити остигати. Тим часом 100 г масла збити міксером. Після чого, по 1 ложці вводити остиглу суміш в масло. Все, крем готовий. По бажанню можна додати ванільний цукор.
Випікаємо в розігрітій духовці 30-35 хвилин при 180- 200 градусів.
