Інгредієнти:
- Яблука – 4-5 шт. (700-800 г)
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Яйце – 3 шт. (великі)
- Цукор – 150 г
- Сіль – 1/3 ч. л.
- Ванілін або ванільний цукор
- Масло вершкове – 100 г
- Сметана – 150 г
- Борошно – 230 г
- Розпушувач – 2 ч. л.
Форма 22 см
Процес приготування:
- Яблука вибирайте кисло-солодкі, так випічка виходить з чудовим збалансованим смаком.
- Ріжемо яблука дольками і скроплюємо їх соком лимона, щоб не темніли.
- Яйця змішуємо з сіллю, ваніліном і цукром, збиваємо вінчиком.
- Вливаємо розтоплене вершкове масло, сметану і вимішуємо масу до однорідності.
- Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо тісто.
- Додаємо в масу яблука і перемішуємо.
- Форму для випічки застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
- Випікаємо при 180 градусах близько 40 – 50 хвилин.
- Охолоджуємо пиріг і посипаємо цукровою пудрою, за бажанням, ще й корицею.