Домашній ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ — супер простий і смачний рецепт!

Інгредієнти:

  • Яблука – 4-5 шт. (700-800 г)
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Яйце – 3 шт. (великі)
  • Цукор – 150 г
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Ванілін або ванільний цукор
  • Масло вершкове – 100 г
  • Сметана – 150 г
  • Борошно – 230 г
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Форма 22 см

Процес приготування:

  1. Яблука вибирайте кисло-солодкі, так випічка виходить з чудовим збалансованим смаком.
  2. Ріжемо яблука дольками і скроплюємо їх соком лимона, щоб не темніли.
  3. Яйця змішуємо з сіллю, ваніліном і цукром, збиваємо вінчиком.
  4. Вливаємо розтоплене вершкове масло, сметану і вимішуємо масу до однорідності.
  5. Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо тісто.
  6. Додаємо в масу яблука і перемішуємо.
  7. Форму для випічки застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
  8. Випікаємо при 180 градусах близько 40 – 50 хвилин.
  9. Охолоджуємо пиріг і посипаємо цукровою пудрою, за бажанням, ще й корицею.