Інгредієнти:
- 1100 г свинини
- 1 л холодної води
- 25 г морської солі
- 25 г нітритної солі
- 4 зубчики часнику
- 3 лаврові листки
- Перець горошком
- 3 шт. духмяного перцю
- 1 столова ложка майорану
Рецепт приготування:
- Готуємо маринад: у глибокій мисці розводимо в 1 літрі холодної води 25 грамів морської солі і стільки ж нітритної. Тепер беремо звичайний шприц і вколюємо приблизно 100 мл розсолу в кілограм м’яса. Тепер в маринад розчавлює ножем 4 зубчики часнику, додаємо 3 лаврових листки, перець горошком, ложку майорану.
- Кладемо м’ясо в розсіл. Накриваємо кришкою і залишаємо маринуватися на 3-4 доби. За цей час 3-4 рази перевернути м’ясо.
- Для приготування м’яса в каструлі: 2 л холодної води, 1 столова ложка солі, 1 столова ложка майорану, 2 духмяних перці, 3 лаврові листки. М’ясо перев’яжіть ниткою. Коли вода досягне 90 градусів, покладіть в неї м’ясо.
- Довести температуру води до 82-85 градусів і зменшити вогонь. М’ясо має готуватися при температурі 82-85 градусів. Температура всередині шинки повинна бути 75 градусів. Краще скористатися кухонним термометром.
- Час приготування – 1 година 45 хвилин (в моєму випадку). Швидко остудити м’ясо в холодній воді (покласти в пакет для запікання, і ще в один пакет). Поставте в холодильник на кілька годин. Смачного!