Домашнє листкове тісто — смачніше та якісніше, ніж магазинне. І для солодкої, і для солоної випічки

Домашнє листкове тісто — смачніше та якісніше, ніж магазинне. І для солодкої, і для солоної випічки
Домашнє листкове тісто — смачніше та якісніше, ніж магазинне. І для солодкої, і для солоної випічки

Таке універсальне тісто ви можете використовувати для випічки з найрізноманітнішою начинкою – солодкою, гострою, солоною.

Інгредієнти:

  • яйце, 1 шт.;
  • вода холодна, 1 скл.;
  • оцет, 1 ст.л.;
  • масло, 1 уп.;
  • борошно, скільки візьме тісто.

Процес приготування:

  1. З перерахованих інгредієнтів, крім масла, замішуємо тісто з консистенцією, як для вареників. Не забувайте про те, що борошно слід спочатку просіяти і тільки потім, всипати в тісто.
  2. Масло ділимо на 3 частини і розм’якшуємо.
  3. Розкачуємо тісто з великий пласт, змащуємо його третиною масла, загортаємо конвертом, накриваємо плівкою і ставимо на 40 хвилин в холодильник.
  4. Виймаємо, розгортаємо, змащуємо зновучастиною масла, загортаємо конвертом і знову в холодильник.
  5. Робимо так втретє і після того, як виймете з холодильника, можна приступати до викладання начинки і випікання здоби.

Ще один рецепт листкового тіста:

Готую листкове тісто тепер тільки так! Рецепт приготування з фото та відео