
Таке універсальне тісто ви можете використовувати для випічки з найрізноманітнішою начинкою – солодкою, гострою, солоною.
Інгредієнти:
- яйце, 1 шт.;
- вода холодна, 1 скл.;
- оцет, 1 ст.л.;
- масло, 1 уп.;
- борошно, скільки візьме тісто.
Процес приготування:
- З перерахованих інгредієнтів, крім масла, замішуємо тісто з консистенцією, як для вареників. Не забувайте про те, що борошно слід спочатку просіяти і тільки потім, всипати в тісто.
- Масло ділимо на 3 частини і розм’якшуємо.
- Розкачуємо тісто з великий пласт, змащуємо його третиною масла, загортаємо конвертом, накриваємо плівкою і ставимо на 40 хвилин в холодильник.
- Виймаємо, розгортаємо, змащуємо зновучастиною масла, загортаємо конвертом і знову в холодильник.
- Робимо так втретє і після того, як виймете з холодильника, можна приступати до викладання начинки і випікання здоби.
Ще один рецепт листкового тіста:
Готую листкове тісто тепер тільки так! Рецепт приготування з фото та відео