Домашнє МОРОЗИВО на жовтках. Все робиться легко і швидко, а головне ви будете впевнені, що воно не зашкодить вашим дітям

Домашнє МОРОЗИВО на жовтках. Все робиться легко і швидко, а головне ви будете впевнені, що воно не зашкодить вашим дітям
Домашнє МОРОЗИВО на жовтках. Все робиться легко і швидко, а головне ви будете впевнені, що воно не зашкодить вашим дітям

Морозиво – напевно найулюбленіше солодке всіх дітей, особливо літом. Але ми не завжди впевнені в якості його виробництва. Сьогодні ми поділимося з вами простим рецептом, де все робиться легко і швидко, а головне ви будете впевнені, що воно не зашкодить вашим дітям.

Вам знадобиться всього лише 5 простих інгредієнтів. Приготування займе у вас максимум півгодини. Смачне морозиво на жовтках по домашньому рецепту відіб’є всяке бажання купувати ласощі в магазині.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • цукор – 400 г
  • молоко – 1 л
  • вершкове масло – 100 г
  • крохмаль – 1 ч.л.
  • яйця – 5 шт.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Переливаємо молоко в каструлю і ставимо на повільний вогонь. У тепле молоко додаємо вершкове масло, рубане шматочками. Доводимо суміш до кипіння.

2. Окремо змішуємо цукор з крохмалем і жовтками. Розтираємо інгредієнти до однорідної маси. Додаємо трохи молока, щоб консистенція нагадувала рідку сметану.

3. В закипіле молоко вливаємо тонкою цівкою жовткову масу, постійно помішуючи. Знову доводимо до кипіння. Потім знімаємо з вогню і ставимо ринку в холодну воду. Постійно змішуйте суміш вінчиком, поки вона не стане теплою.

4. Залишаємо суміш в холодній воді до її повного остигання. Періодично помішуйте. Розлийте масу по формах і відправте в морозилку до повного заморожування.

Подавайте готове морозиво зі свіжими фруктами або ягодами. Також можна прикрасити десерт тертим шоколадом або кокосовою стружкою. До універсального пломбіру підійде абсолютно все. Смачного!

Джерело