
Морозиво – напевно найулюбленіше солодке всіх дітей, особливо літом. Але ми не завжди впевнені в якості його виробництва. Сьогодні ми поділимося з вами простим рецептом, де все робиться легко і швидко, а головне ви будете впевнені, що воно не зашкодить вашим дітям.
Вам знадобиться всього лише 5 простих інгредієнтів. Приготування займе у вас максимум півгодини. Смачне морозиво на жовтках по домашньому рецепту відіб’є всяке бажання купувати ласощі в магазині.
ІНГРЕДІЄНТИ
- цукор – 400 г
- молоко – 1 л
- вершкове масло – 100 г
- крохмаль – 1 ч.л.
- яйця – 5 шт.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Переливаємо молоко в каструлю і ставимо на повільний вогонь. У тепле молоко додаємо вершкове масло, рубане шматочками. Доводимо суміш до кипіння.
2. Окремо змішуємо цукор з крохмалем і жовтками. Розтираємо інгредієнти до однорідної маси. Додаємо трохи молока, щоб консистенція нагадувала рідку сметану.
3. В закипіле молоко вливаємо тонкою цівкою жовткову масу, постійно помішуючи. Знову доводимо до кипіння. Потім знімаємо з вогню і ставимо ринку в холодну воду. Постійно змішуйте суміш вінчиком, поки вона не стане теплою.
4. Залишаємо суміш в холодній воді до її повного остигання. Періодично помішуйте. Розлийте масу по формах і відправте в морозилку до повного заморожування.
Подавайте готове морозиво зі свіжими фруктами або ягодами. Також можна прикрасити десерт тертим шоколадом або кокосовою стружкою. До універсального пломбіру підійде абсолютно все. Смачного!