Як приготувати згущене молоко з ніжним смаком і достатньою жирністю, при максимальній в магазинній 3.2%? Дуже просто, достатньо додати трохи вершкового масла в якості інгредієнта. Ще одна перевага такого рецепта, що згущене молоко за 15 хвилин повністю готове до вживання, потрібно тільки остудити.
Рецепт згущеного молока з вершковим маслом
Інгредієнти:
- 375 мл цільного молока з жирністю не менше 2%, чим жирніше воно буде, тим краще.
- Цукрової пудри – 0.5 кг або 2 склянки по 250 г
- Вершкове масло – 40 г
- Соди – пів чайної ложки без гірки, щоб молоко не згорнулося
- За смаком можна додати ванільного цукру – 10 г
Приготування:
Через те, що в цьому рецепті використовується не цукор, а цукрова пудра, то інгредієнти можна змішувати в холодному вигляді. Але краще все-таки молоко трохи підігріти, а потім вже вмішувати в нього масло і цукрову пудру. Перемішайте всі інгредієнти і поставте суміш на повільний вогонь. Після того, як розчиниться масло і пудра, а на самому молоці почнеться з’являтися пінка, як перед кипінням, тоді збільште вогонь до середньої інтенсивності, постійно помішуючи.
Після закипання варити суміш потрібно не більше 10 хвилин. Зніміть посуд з вогню і поставте в холодну воду. Після того, як вона охолоне, розлийте згущене молоко по стерильним баночкам і поставте в холодильник. Спочатку згущене молоко може здаватися вам рідким, але після падіння температури, воно стане гуще, після охолодження в холодильнику буде ще густіше.
При приготуванні згущеного молока і отримання більш молочного смаку можна додавати сухе молоко. Якщо ви хочете отримати продукт зі смаком какао, то в один з обраних рецептів додайте одну столову ложку какао.